Υγεία

10 Ιουλίου 2024 12:18 Τελευταία ενημέρωση : 10 Ιουλίου 2024 20:09

Δίχρονο παιδί τουριστών σώθηκε από γιατρούς στην Αθήνα, χάρη σε πρωτοποριακή επέμβαση

Το παιδί τραυματίστηκε σε νησί και υποβλήθηκε σε πρωτοποριακή επέμβαση από Έλληνες γιατρούς στο Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς". Πως εξελίσσεται η υγεία του.

Δίχρονο παιδί τουριστών σώθηκε από γιατρούς στην Αθήνα, χάρη σε πρωτοποριακή επέμβαση
-

Σωτήρια αποδείχθηκε για ένα παιδί δύο ετών από την Ελβετία που παραθέριζε σε νησί των Κυκλάδων, η συνεργασία των γιατρών από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και το Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» μετά από ατύχημα που είχε τη Δευτέρα όταν μαρμάρινο τραπέζι έπεσε στην κοιλιά του, στην Κέρκυρα, όπου περνούσε τις διακοπές με τους δικούς του.

Αρχικά, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, το παιδί μεταφέρθηκε από το νησί που βρισκόταν, στο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου διαπιστώθηκε ότι, μεταξύ άλλων, είχε υποστεί ρήξη ήπατος και σπλήνας. Το παιδί εισήχθη στη ΜΕΘ όπου και σταθεροποιήθηκε, αλλά κρίθηκε απαραίτητο, μετά από επιστημονικό συμβούλιο γιατρών του νοσοκομείου, να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετώπιζε το δίχρονο.

Στο «Γ. Γεννηματάς» το παιδί μεταφέρθηκε στο τμήμα του Αγγειογράφου «όπου διενεργήθηκε μια πολύ πρωτοποριακή, ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα, Επεμβατική πράξη από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη, και το παιδάκι επέστρεψε στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγ. Σοφία" όπου και βρίσκεται πλέον σε άριστη κλινική κατάσταση» και νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική.

«Η υψηλή επιστημονική επάρκεια των Δημοσίων Νοσοκομείων είναι αδιαμφισβήτητη, αποδεικνύεται εμπράκτως καθημερινά και είναι αντάξια των καλύτερων διεθνών νοσοκομείων» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όλη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Τίτλος : Παιδάκι 2 χρόνων που παραθέριζε στη χώρα μας, σώθηκε χάρη στην Επιστημονική επάρκεια και ικανότητα των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η Επεμβατική πράξη που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο "Γ.Γεννηματας" είναι πρωτοποριακή ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα.

Ένα πολύ σημαντικό ιατρικό επίτευγμα έλαβε χώρα την Δευτέρα 8/7/2024, στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας μας με την άψογη συνεργασία των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Σοφία και του Γ.Ν.Α " Γ.Γεννηματας"

Πιο συγκεκριμένα, σώθηκε η ζωή ενός παιδιού 2 χρόνων το οποίο είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη χώρα μας και αμέσως διακομίστηκε από το νησί που βρισκόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ.Σοφια» και εισήχθη άμεσα στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας όπου και σταθεροποιήθηκε η κλινική του κατάσταση.

Λόγω των πολύπλοκων προβλημάτων κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια Επιστημονικού Συμβουλίου από το θεράποντα ιατρό, Χειρουργό Κ Γεωργόπουλο Ιωάννη, με τη συμμετοχή ιατρών από διαφορετικές ειδικότητες .

Στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο "Γ.Γεννηματας" στο τμήμα του Αγγειογράφου, όπου διενεργήθηκε μια πολύ πρωτοποριακή, ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα, Επεμβατική πράξη από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη, και το παιδάκι επέστρεψε στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγ Σοφία" όπου και βρίσκεται πλέον σε άριστη κλινική κατάσταση .

Συγχαρητήρια στους Ιατρούς που συνέβαλαν στη διεκπεραίωση του πολύ απαιτητικού και σύνθετου περιστατικού και συγκεκριμένα στο Καθηγητή Αγγειοχειρουργικης Κλωνάρη Χρήστο , τον Διευθυντή της Παιδοχειρουργικής κλινικής Χριστόπουλο Νικόλαο, την Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Μπαραμπαρεσου Χαρά και την Καζαντζή Μαρία και στους Αναισθησιολόγους Γαζελόπουλου Ειρήνη , Φλούδα Λητω και Φιλιππια Αρώνη καθώς και στη Συντονίστρια Διευθύντρια του Αναισθησιολογικου Τμήματος του Νοσοκομειου Γ Γεννηματας Κ Δημακοπούλου.

Θερμα Συγχαρητήρια αξίζουν στην Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβούλιου του Νοσοκομείου «Γ.Γεννηματας» κ. Ματίνα Παγώνη που ενέκρινε την διενέργεια της Επεμβατικής Πράξης, καθώς και στο ΕΚΑΒ και στις Διοικήσεις των δυο νοσοκομείων για την άμεση και ασφαλή μεταφορά του παιδιού .

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στο θεράποντα Παιδοχειρουργό Γεωργόπουλο Ιωάννη και στον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη που διενέργησε την πρωτοποριακή Επεμβατική Πράξη.

Η υψηλή επιστημονική επάρκεια των Δημοσίων Νοσοκομείων είναι αδιαμφισβήτητη, αποδεικνύεται εμπράκτως καθημερινά και είναι αντάξια των καλύτερων διεθνών νοσοκομείων.

Ειδήσεις σήμερα:

“Μαφία της Μυκόνου” - Άρειος Πάγος: Εντολή έρευνας για αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης

Καταγγελία - Θεσσαλονίκη: Ασθενής βίασε νοσηλευόμενη σε θεραπευτικό κέντρο

Airbnb: Ένοικος “φέσωσε” με 3500 ευρώ τον ιδιοκτήτη, μέσω... τηλεφώνου! (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)