Quantcast

Υγεία - Περιβάλλον

04 Ιουνίου 2022 15:37 Τελευταία ενημέρωση : 04 Ιουνίου 2022 15:43

Κορονοϊός: 3313 νέα κρούσματα το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Πόσες είναι οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία το προηγούμενο 24ωρο. Πόσοι είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ. Πόσοι είναι συνολικά οι θάνατοι στην Ελλάδα.

Κορονοϊός: 3313 νέα κρούσματα το Σάββατο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα του Σαββάτου, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής:

"Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.313. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.467.979 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 348 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 137.568(3.8% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 15, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.901 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 120 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 92.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 59 (49.17%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 61 (50.83%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.688 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 96 (ημερήσια μεταβολή +14.29%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 89 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)".

Δείτε τα αναλυτικά στοιχεία από την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων ανά περιφερειακή ενότητα.

Η ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ:

Ειδήσεις σήμερα:

Πισπιρίγκου: η “άγνοια” του Δασκαλάκη, το αίμα της Τζωρτζίνας και η εκταφή της Μαλένας

Κοζάνη - Τροχαίο: Πέθανε ο 13χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά μαζί με τον πατέρα του

Κύθνος: βρέθηκε ναυάγιο πλοίου που τορπίλισε ο “Κατσώνης” το 1943 (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ