Γενικά

08 Οκτωβρίου 2018 19:57

Daily Mail: Βρετανοί καταφεύγουν στην κατεχόμενη Κύπρο για να επιλέξουν το φύλλο του παιδιού τους!

Text to Speech

Η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει την Αμμόχωστο, «άνομη πόλη-φάντασμα». Πως λειτουργεί αυτή η παράνομη πρακτική.

Daily Mail: Βρετανοί καταφεύγουν στην κατεχόμενη Κύπρο για να επιλέξουν το φύλλο του παιδιού τους!

Ζευγάρια από τη Μεγάλη Βρετανία πηγαίνουν στην κατεχόμενη Κύπρο και επισκέπτονται κλινικές, στις οποίες μπορούν να επιλέξουν το φύλο του μωρού τους, αποφεύγοντας το βρετανικό δίκαιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η επιχείρηση γίνεται με την συνεργασία γιατρών στη Βρετανία που πραγματοποιούν τις σχετικές εξετάσεις πριν στείλουν τα ζευγάρια στο νησί. Έπειτα, τα ζευγάρια πηγαίνουν στον Αμμόχωστο, χαρακτηριζόμενη και ως “άνομη πόλη-φάντασμα”, όπου θεωρείται το κέντρο αυτής της ανερχόμενης βιομηχανίας. 

Στη Βρετανία, η επιλογή του φύλου είναι παράνομη και οι γιατροί βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο δίωξης. Εργαζόμενη της κλινικής, δήλωσε ότι “δεν αναγνωρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη και όλα είναι νόμιμα εδώ”.

Δυο δημοσιογράφοι της Daily Mail παρουσιάστηκαν στην κλινική ως ζευγάρι που θέλουν να αποκτήσουν κορίτσι. Έτσι, ενημερώθηκαν ότι η κλινική βρίσκεται σε συνεργασία με κάποιες άλλες κλινικές στη Βρετανία, στο Λιντς, το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ και το Λονδίνο.

Βρετανοί - Κατεχόμενα - Μωρό

Στις κλινικές αυτές γίνονται οι εξετάσεις και οι αρμόδιοι στέλνουν τους πελάτες στα κατεχόμενα για τη συλλογή ωαρίων ενώ το κόστος της διαδικασίας ανέρχεται στα 8.000 ευρώ.

Στο τελικό στάδιο, χρειάζεται παραμονή μιας εβδομάδας στην Κύπρο για να γίνει η συλλογή των ωαρίων, η γονιμοποίησή τους και η εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου. Οι υπεύθυνοι της κλινικής εγγυώνται για την επιλογή του φύλου, κάτι που όπως λένε δεν μπορούν να κάνουν πολλές κλινικές.

VIDEO