Καιρός

15 Σεπτεμβρίου 2021 06:03

Καιρός: τοπικές βροχές και βοριάδες την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Πότε αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα φθάσει τους 29 με 30 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα γύρω ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. οπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βορειοανατολικοί στα ανατολικά, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, ασθενείς και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Πρόσκαιρα το απόγευμα θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, έως 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, που γρήγορα θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 34, στα νησιά του Ιονίου τους 28 με 30 και στα υπόλοιπα νησιά τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ