Καιρός

Καιρός: τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Δευτέρα

Για την Δευτέρα, αρχικά στη Μακεδονία και στη Θράκη και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο, προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, από το μεσημέρι αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών από τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι – βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο αναμένεται αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειότερα σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν δυτικοί, με την ίδια ένταση, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειότερα ηπειρωτικά, καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι – βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα βόρεια θα πυκνώσουν. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5-6 μποφόρ, που το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται αραιές νεφώσεις στα βόρεια, πυκνότερες το βράδυ, εβνώ στα νότια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα βόρεια, θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα κεντρικά και νότια θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Αρχικά στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια, βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο, το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.?

LIFE