Γενικά

17 Μαρτίου 2018 14:21

Ο Κένεντι εκφωνεί την ομιλία που θα έκανε την ημέρα της δολοφονίας του …χάρη στην τεχνολογία (ηχητικό ντοκουμέντο)

Διάβασέ μου το...

Πώς κατόρθωσαν οι ειδικοί να ηχογραφήσουν μια ομιλία που δεν έγινε ποτέ και να την …προσφέρουν στην Ιστορία!

Ο Κένεντι εκφωνεί την ομιλία που θα έκανε την ημέρα της δολοφονίας του …χάρη στην τεχνολογία (ηχητικό ντοκουμέντο)
-

Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι «εκφώνησε» για πρώτη φορά την ομιλία που επρόκειτο να δώσει την ημέρα που δολοφονήθηκε, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επρόκειτο να μιλήσει στο Ντάλας, όταν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, στις 22 Νοεμβρίου 1963. Τώρα, η εταιρεία CereProc, στο Εδιμβούργο, χρησιμοποιώντας ηχογραφήσεις και κείμενα από 831 ομιλίες του, έδωσε «ζωή» στα όσα επρόκειτο να πει εκείνη την ημέρα.

Η εταιρεία χρειάστηκε 8 εβδομάδες για να καταλήξει στην ηχογράφηση και των 2.590 λέξεων της 20λεπτης ομιλίας, στην οποία ο Κένεντι αναφερόταν στη θέση των ΗΠΑ στον κόσμο και το κόστος της διατήρησης της ασφάλειάς της.  

«Χρησιμοποιήσαμε τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης για να διαπιστώσουμε πώς άλλαζε τον τόνο του και τη διάρκεια των ήχων, στις προτάσεις του. Αυτό ήταν ένα σημαντικό κομμάτι, γιατί δεν θέλαμε ο επιτονισμός του να είναι βαρετός. Πήραμε τις ομιλίες του και το υλικό που υπάρχει, το κόψαμε σε μικρά κομμάτια και κάναμε συρραφή, σε μία νέα ομιλία. Είχε πραγματικά μοναδικό τρόπο ομιλίας και μας πήρε χρόνο για να βρούμε τον σωστό επιτονισμό του», εξήγησε ο Κρις Πίντκοκ, που μετείχε στο εγχείρημα, όπως γράφει το iefimerida.gr.

AP - Τζον Φ. Κένεντι

Η εταιρεία εξήγησε ότι αυτή η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να βοηθήσει εκείνους που χάνουν τη φωνή τους λόγω ασθένειας ή εξαιτίας ατυχήματος, ώστε να ακούγονται όπως οι ίδιοι και όχι με ρομποτικό τόνο.

VIDEO