Κόσμος

19 Μαΐου 2023 14:59 Τελευταία ενημέρωση : 19 Μαΐου 2023 20:27

Εκλογές στην Τουρκία - Σοϊλου κατά Ελλάδος: Εντολές από το Λαύριο για ταραχές

Διάβασέ μου το...

Για εντολή να διασπείρουν τον τρόμο στην Τουρκία Κούρδοι τρομοκράτες από το Λαύριο, τη νύχτα του α’ γύρου των εκλογών στις 14 Μαΐου, έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Εκλογές στην Τουρκία - Σοϊλου κατά Ελλάδος: Εντολές από το Λαύριο για ταραχές
-

Σε κατηγορίες ότι την ημέρα των εκλογών της 14ης Μαϊου στην Τουρκία υπήρχε σχέδιο από «κουρδικά τρομοκρατικά δίκτυα» προκειμένου να προκληθεί αναστάτωση στη χώρα προέβη ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμαν Σοϊλού, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι οι εντολές για την υλοποίηση του σχεδίου «θα έφταναν από τον καταυλισμό του Λαυρίου».

Ωστόσο υποστήριξε ότι εκείνο το βράδυ η Τουρκία μετέτρεψε τις εκλογές σε γιορτή δημοκρατίας.

Αναλυτικά η δήλωση 

«Θα πω κάτι πολύ σαφές, έχουμε πληροφορίες ότι εκείνη τη νύχτα, δόθηκαν οδηγίες από το στρατόπεδο του PKK στο Λαύριο στην Ελλάδα. Υπήρχε εντολή να προκληθεί τέτοιο επεισόδιο και να ξεχυθούν τρομοκράτες στη χώρα, προκειμένου να προκαλέσουν ταραχές στην Τουρκία. Εκείνη τη νύχτα δόθηκαν οδηγίες για προκληθεί αναταραχή.

Αλλά η Τουρκία έδειξε μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα εκείνη τη νύχτα και μετέτρεψε τις εκλογές σε μια γιορτή της δημοκρατίας. Έγινε προσπάθεια να προετοιμαστεί το έδαφος για ταραχές αν κέρδιζε το κόμμα ΑΚΡ και ο πρόεδρος Ερντογάν. Πρόκειται για μία απειλή ενάντια στις εκλογές και τη βούληση του έθνους. Αλλά ο κάθε ψηφοφόρος, που πήγε στις κάλπες, τις μετέτρεψε σε μια γιορτή της δημοκρατίας».

 Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος  με ανάρτησή του απάντησε στις αιτιάσεις περί τρομοκρατίας  στον Τούρκο Υπουργό  Σουλεϊμάν Σοϊλού. Συγκεκριμένα έγραψε: 

«Επαναλαμβάνουμε και πάλι. Τρομοκρατία και Ελλάδα είναι έννοιες ασύμβατες. Και αυτό απεδείχθη για ακόμη μια φορά μόλις πριν λίγους μήνες: Όταν οι ελληνικές αρχές ασφαλείας συνέλαβαν στην Αθήνα δύο παράνομους μετανάστες που ετοίμαζαν διεθνές τρομοκρατικό χτύπημα.

Η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα ισχυρή. Ως πυλώνας σταθερότητας παραμένει προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε αναπάντητες προκλήσεις, αλλά και κάθε απόπειρα δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων. Ιδίως, όταν αυτές εκφράζονται σε προεκλογική περίοδο και για τις δύο χώρες».


Ειδήσεις σήμερα:

Κηδεία Γιάννη Βογιατζή: Υποβασταζόμενη η σύζυγός του, συντετριμμένα τα παιδιά του (εικόνες)

Τροχαίο - Χαλκίδα: Μετωπική με έναν νεκρό στην Υψηλή Γέφυρα

Εκλογές: Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 στο φινάλε της προεκλογικής περιόδου


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ