ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΧΑΡΗΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΧΑΡΗΣ

04 Ιουλίου 2019 16:03

Από την πρώτη μέρα

Text to Speech

*Ο Χάρης Θεοχάρης ειναι υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, με τη Νέα Δημοκρατία.

Η προσπάθεια να δώσουμε αποτελεσματικά ελπίδα, όραμα και σχέδιο στη χώρα δεν είναι υπόθεση μιας μέρας. Είναι στόχος μακροπρόθεσμος και μάλιστα σε πολιτικό επίπεδο διαρκής. Έχει όμως σημασία να αντιληφθούμε τα μηνύματα που οφείλει η νέα κυβέρνηση να στείλει από την πρώτη μέρα προς κάθε κατεύθυνση. Και στη συνέχεια να δουλέψουμε πάνω σε αυτά και με ορίζοντα τετραετίας. Πλησιάζοντας στην κάλπη, είναι χρήσιμο να ξεκαθαρίσουμε όσα μας περιμένουν από την επομένη μέρα των εκλογών, φυσικά με τη στήριξη των Ελλήνων στη Νέα Δημοκρατία στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Από την πρώτη μέρα στέλνουμε μήνυμα ότι το Κράτος μπορεί να κυβερνηθεί σε όλα τα επίπεδα. Ενισχύουμε την πολιτική σταθερότητα με νέο εκλογικό νόμο, ορίζουμε πώς η τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις, ξεπερνώντας τα απίστευτα εμπόδια που προκάλεσε ο «Καλλικράτης». 

Από την πρώτη μέρα, στέλνουμε μήνυμα ασφάλειας στην καθημερινότητά μας. Ο καθένας μας και ειδικά οι νέοι θα πρέπει να αρχίσουν να αισθάνονται ότι ζούνε σε συνθήκες που μπορούν να δημιουργήσουν. Και η προσπάθεια αυτή ξεκινά από τα Πανεπιστήμια. 

Από την πρώτη μέρα, ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα μέσα από στοχευμένες φορολογικές παρεμβάσεις. Κι η δράση αυτή δεν είναι μονόπλευρη. Φέρνει γρήγορη αντίδραση. Σε φιλικότερο περιβάλλον οι ίδιες οι επιχειρήσεις καλούνται να επιστρέψουν στην κοινωνία περισσότερες δουλειές και καλύτερα πληρωμένες. Και παράλληλα, οι μεγαλύτερες από αυτές, καλούνται να εμπιστευθούν ξανά το τραπεζικό μας σύστημα και να το ενισχύσουν, προφανώς προς όφελος όλων.

Από την πρώτη μέρα, δείχνουμε την κατεύθυνση μίας χώρας περισσότερο και βαθύτερα ψηφιοποιημένης. Η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας είναι στόχος χρόνων και έχει καταστεί περισσότερο ευχή παρά πραγματικότητα. Η πρόοδος σε αυτόν τον τομέα είναι ελάχιστη σε σύγκριση με σχεδόν όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Και ειδικά σε σύγκριση με άμεσα ανταγωνιστικές χώρες.

Από την πρώτη μέρα, βάζουμε τις βάσεις μίας σύγχρονης χώρας που κρατά και κυρίως αξιοποιεί τους νέους της. Δεν υπάρχει ούτε καλύτερη ούτε αποδοτικότερη εναλλακτική. Οφείλουμε στα παιδιά μας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να αξιοποιούν στο μέγιστο το ταλέντο και τις γνώσεις τους προς όφελος της πατρίδας μας. Αυτός είναι ο στόχος. Και για την επίτευξή του χρειάζεται η συνεισφορά όλων μας. Από την πρώτη μέρα ως το τέλος της επόμενης κυβερνητικής τετραετίας. Και πέρα από αυτή…

VIDEO