Κλίμα

10 Ιουλίου 2024 16:56

Κρήτη - Λειψυδρία: Δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Το φαινόμενο λαμβάνει σταδιακά μεγάλες διαστάσεις, καθώς προκειται για τον τρίτο δήμο της χώρας ο οποίος προχωράει στο μέτρο αυτό.

Κρήτη - Λειψυδρία: Δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
-

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας τέθηκε την Τετάρτη ο Δήμος της Μινώας Πεδιάδας, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.

Ο Δήμος είχε υποβάλει αίτημα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας από την Δευτέρα.

Η περιοχη πιέζεται λόγω των σημαντικά μειωμένων βροχοπτώσεων, με συνέπεια την πτώση του υδροφόρου ορίζοντα σε πολλές περιοχές, και τη μικρή αναπλήρωση των αποθηκευμένων ποσοτήτων στα φράγματα του Δήμου.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που συνολικά η Κρήτη είχε μειωμένες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις να συσσωρεύονται.

Το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις αφού λίγες μέρες νωρίτερα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον ίδιο λόγω, κηρύχθηκαν και οι Δήμοι Λέρου, αλλά και Σάμης Κεφαλληνίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Copa America: Ο ημιτελικός Ουρουγουάη - Κολομβία live σε ΑΝΤ1 και ANT1+ 

Airbnb: Ένοικος “φέσωσε” με 3500 ευρώ τον ιδιοκτήτη, μέσω... τηλεφώνου! (βίντεο)

Δίχρονο παιδί τουριστών σώθηκε από γιατρούς στην Αθήνα, χάρη σε πρωτοποριακή επέμβαση

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)