Κόσμος

28 Μαΐου 2023 17:35

Εκλογές στην Τουρκία: Έκλεισαν οι κάλπες - “Μάχη” Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου

Διάβασέ μου το...

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και οι Τούρκοι ψηφοφόροι κλήθηκαν να αποφασίσουν αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραμείνει στην εξουσία

Εκλογές στην Τουρκία: Έκλεισαν οι κάλπες - “Μάχη” Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου
-


Οι κάλπες στην Τουρκία έκλεισαν στις 5 μ.μ ώρα Ελλάδας και η καταμέτρηση των ψήφων έχει ήδη ξεκινήσει.

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και οι Τούρκοι ψηφοφόροι κλήθηκαν να αποφασίσουν αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραμείνει στην εξουσία μετά από 20 χρόνια. Και σε αυτό τον γύρο σημαντικό ρόλο παίζει η συμμετοχή του κοινού που είναι εξίσου μεγάλη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν.

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο έχει θέσει απαγόρευση δημοσίευσης αποτελεσμάτων μέχρι τις 21.00 το βράδυ, εκτός και αν αρθεί νωρίτερα η απαγόρευση όπως άλλωστε συνηθίζεται. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η συμμετοχή είναι πολύ χαμηλή. Με μήνυμά του στο τουίτερ ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει «θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε έναν από τους συναγωνιστές μου που εργάζονται με αυτοθυσία στα εκλογικά κέντρα από τις πρώτες πρωινές ώρες».

AP - Εκλογές - Τουρκία - Κιλιτσντάρογλου - Ερντογάν

«Καλώ όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου να προστατεύσουν τις κάλπες μέχρι την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων. Τώρα είναι η ώρα να προστατεύσουμε τη βούληση του έθνους μας, που βρίσκεται υπεράνω όλων, μέχρι την τελευταία στιγμή!», αναφέρει ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου.

Από την άλλη ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποστηριζόμενος από μια ευρεία συμμαχία της αντιπολίτευσης, κάλεσε τους ψηφοφόρους να βγουν έξω και να «ξεφορτωθούν ένα αυταρχικό καθεστώς». «Για να έρθει η αληθινή δημοκρατία και η ελευθερία σε αυτήν τη χώρα, για να απαλλαγούμε από μια αυταρχική κυβέρνηση, καλώ όλους τους πολίτες να ψηφίσουν», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου, αφότου προσήλθε σήμερα στις κάλπες.

Ειδήσεις σήμερα:

Μουζουράκης - Κοζάρη: Ο γάμος, το παθιασμένο φιλί και ο χορός (βίντεο)

Ρέθυμνο: Καταγγελία 14χρονης για βιασμό από πατέρα φίλου της

Καβάλα: Νεκρό βρέφος 9 μηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ