Κόσμος
“Qatar Gate”: H Εύα Καϊλή αποφυλακίστηκε με “βραχιολάκι” και όρους
Η Εύα Καϊλή βγήκε από τις φυλακές του Χάρεν. Θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό με "βραχιολάκι". Η πρώτη της δήλωση.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης.
Η κ. Καϊλή έφυγε από τις φυλακές του Χάρεν, όπου βρισκόταν προφυλακισμένη για 4 μήνες, συνοδευόμενη από τον συνήγορο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο.
Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι της.
«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα με τους δικηγόρους μου» δήλωσε η Εύα Καϊλή έξω από το σπίτι της στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται μετά την αποφυλάκισή της και την απόφαση για κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση.
Eva Kaili while arriving at her house in Brussels told journos that she is happy to see her daughter again and she will continue the fight with the decisiveness of her lawyers. She was in the car with her father and her Greek lawyer. pic.twitter.com/EjR2fXC7qw
— Efi Koutsokosta (@Efkouts) April 14, 2023
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εύα Καϊλή θα κληθεί να δώσει στις αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να είναι προσβάσιμη σε αυτό οποιαδήποτε ώρα.
Επίσης, θα κληθεί να μην πειράξει το μηχάνημα του hardware και να σεβαστεί τις οδηγίες οι οποίες θα της γίνουν γνωστές πριν διαβεί την πόρτα της φυλακής.
Θα έχει το δικαίωμα να μετακινείται, βάσει νόμου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και ειδικότερα για να μεταβεί στο δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και για λόγους ανωτέρας βίας, μετά από εισαγγελική άδεια.
Άγνωστο παραμένει εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει στο σπίτι της ή να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το βέβαιο είναι πως δεν μπορεί να έχει επαφή με όσους εμπλέκονται στο Qatar Gate. Στην Εύα Καϊλή έχει επίσης επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, με τις Αρχές να έχουν κρατήσει το διαβατήριό της.
Ρόδος - Ασέλγεια: Ζωγραφιές 9χρονης για τον πατριό της κινητοποίησαν τις Αρχές
Άνω Λιόσια: Πυροβολισμοί και εμβολισμός περιπολικού της Αστυνομίας
“Qatar Gate”: Η Εύα Καϊλή εκτός φυλακής - Οι περιοριστικοί όροι