Quantcast

Κοινωνία

27 Δεκεμβρίου 2022 15:10 Τελευταία ενημέρωση : 27 Δεκεμβρίου 2022 17:17

Πυροβολισμός 16χρονου: Κόντρα Κούγια – Λύτρα και μήνυση

Διάβασέ μου το...

Οι δικηγόροι που βρίσκονται αντιμέτωποι σε δύο υποθέσεις, αλληλοκατηγορούνται, ενώ κατατέθηκε και μήνυση.

Πυροβολισμός 16χρονου: Κόντρα Κούγια – Λύτρα και μήνυση

Μήνυση για «ψευδή και συκοφαντική είδηση» κατέθεσε κατά του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα o Αλέξης Κούγιας. Ο συνήγορος του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, κατηγορεί τον Α.Λύτρα, συνήγορο της οικογένειας του 16χρονου, που κατέληξε ότι, διέδωσε ψευδώς ότι υπάρχει βίντεο με τους πυροβολισμούς στη δικογραφία.

Έτσι, σύμφωνα με τον Α.Κούγια, μετά από εντολή του εντολέως του, κατατέθηκε η μήνυση για ψευδή είδηση.

Ο Απόστολος Λύτρας απάντησε στην ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια, αναφερόμενος και στην υπόθεση Πισπιρίγκου, όπου οι δύο νομικοί είναι αντίδικοι.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Ορισμένοι αυτοπροτεινόμενοι δικηγόροι που, όπως πληροφορήθηκα από την εντολέα μου κα Σ.Π., επιβάλλονται από τις συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές και οι οποίοι συνήθως μόνο και μόνο για λόγους δημοσιότητας, έστω και αν αυτή συνήθως είναι αρνητική, κάνουν αμετροεπείς δηλώσεις, μόνο και μόνο για να δουν την εικόνα τους σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε άλλα ΜΜΕ, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν αναφέρονται σε υποθέσεις που έχουν ήδη κριθεί από τακτικούς Δικαστές.

Ο νέος δικηγόρος της οικογένειας του αειμνήστου 16χρονου θύματος διαδίδει την ψευδή και συκοφαντική για τον 34χρονο αστυνομικό είδηση, ότι δήθεν υπάρχει βίντεο, το οποίο αποδεικνύει ότι ο εντολέας μου πυροβόλησε σε ευθεία βολή κατά του αειμνήστου θύματος.

Σήμερα έλαβα εντολή από τον 34χρονο εντολέα μου να μηνύσω τον συγκεκριμένο δικηγόρο και να καταθέσω αγωγή εις βάρος του γι’ αυτή την ψευδή και συκοφαντική είδηση, αφού κανένα  τέτοιο βίντεο δεν υπάρχει στην δικογραφία, και κυρίως να του υπενθυμίσω, εκτός αν δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία, ότι ήδη για τη μη προσωρινή κράτηση του 34χρονου και πολυβραβευμένου με ηθικές βραβεύσεις, λόγω της προσφοράς του σε συνανθρώπους μας, των οποίων τη ζωή έσωσε με κίνδυνο της δικής του ζωής, οικογενειάρχη αστυνομικού έχουν αποφανθεί υπέρ της ελευθερίας του, με ό,τι αυτό σημαίνει για το μέλλον της υπόθεσης, με έναν τυπικό μόνο όρο περιοριστικών μέτρων, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μια εμπειρότατη Πρόεδρος Πρωτοδικών και τρεις Πρωτοδίκες συμπεριλαμβανομένου και του Α΄ Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης κου Γόγαλη και του συστήνω να μην επαναλάβει την προσβλητική για τη Δικαιοσύνη και τους τέσσερις αυτούς τακτικούς Δικαστές δήλωση του, ότι, «εάν το θύμα δεν ήταν Ρομά, ο αστυνομικός θα ήταν φυλακή».

Δυστυχώς ορισμένοι συνάδελφοι, προκειμένου να είναι στη δημοσιότητα, δεν σέβονται ούτε το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, ούτε τους όρους που καθορίζουν την νομική αξιοπρέπεια.

Αθήνα, 27.12.2022

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας»

Απόστολος Λύτρας - Καλημέρα Ελλάδα

Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα

«Πληροφορήθηκα την ανακοίνωση του κυρίου Κούγια. Καταρχάς θέλω να του επισημάνω ,που προφανώς το γνωρίζει, ότι ο κύριος Θόδωρος Γιάνναρος ήταν αυτός που πρότεινε στον κ.Δασκαλάκη να έλθει σε επαφή μαζί μου και να αναλάβω την υπόθεση τους, όπως και πράγματι έγινε. Αυτό άλλωστε το έχει δηλώσει ο κύριος Γιάνναρος κατ’ επανάληψη και δημοσίως. Να τον ενημερώσω δε, ότι όταν χειριζόμουν την υπόθεση, παρουσία και άλλων, η κατηγορούμενη που τώρα εκπροσωπεί, μας ανέφερε ότι ο κύριος Κούγια την πήρε τηλέφωνο και της ζητούσε να την αναλάβει. Μπορεί λοιπόν ο κύριος Κούγιας να ρωτήσει την πελάτισσα του αν κάτι τέτοιο συνέβη, καθώς και τι αυτή έλεγε σε εκείνο το στάδιο για τον νυν συνήγορο της.

Περαιτέρω να του επισημάνω, κάτι που επίσης γνωρίζει, ότι δεν έχω ανάγκη από δημοσιότητα. Όσον αφορά στην υπόθεση του άτυχου Ρομα, ευτυχώς αυτή την φορά δεν είπε ότι ήταν «θέλημα θεού». Ο κύριος Κούγιας είναι ένας Δικηγόρος που σέβομαι και επαγγελματικά και λόγω ηλικίας, αλλά θα πρέπει να στέκεται στο ύψος του.

Αθήνα 27-12-2022».

Η απάνηση του Αλέξη Κούγια

«Διάβασα τη δήλωση του δικηγόρου, για την τρέχουσα εβδομάδα, της οικογένειας του 16χρονου Ρομά (είμαι βέβαιος ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει άλλος) και θέλω να του δηλώσω ότι ήδη στην κατοχή μου έχω υπεύθυνες δηλώσεις της μητέρας της κας Σ.Π, της αδελφής της, του πατριού της, αλλά κυρίως της ίδιας της Σ.Π. για το πότε, πώς, μετά από πόσες παρακλήσεις και έναντι ποιας οικονομικής συμφωνίας ανέλαβα την υπεράσπιση της κας Σ.Π.

Τα ίδια πρόσωπα δηλώνουν ότι θα είναι μάρτυρες κατηγορίας για την οποιαδήποτε νομική μου επιλογή για τους δικηγόρους που τους επέβαλαν – υπέδειξαν, για να την υπερασπιστούν, συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι από συγκεκριμένη εκπομπή.

Αλέξης Κούγιας

Τα ίδια πρόσωπα μού δηλώνουν σε αυτές τις υπεύθυνες δηλώσεις το πώς ειδικά το συγκεκριμένο πρόσωπο, αφού ανέλαβε επίσημα την υπεράσπισή της, διαβεβαιώνοντάς την ότι έχει εξασφαλίσει και ιατροδικαστές, οι οποίοι θα ανέτρεπαν τα ουσιαστικά και νομικά δεδομένα στην υπόθεση της Τζωρτζίνας (όπως είναι γνωστό όμως κανένας από τους 3 δικηγόρους Ιωάννου, Λύτρας, Παπαδόπουλος δεν εμφάνισε μέχρι την ημέρα που ανέλαβα ούτε έναν ιατροδικαστή, διότι δήθεν κανένας δεν εδέχετο να αναλάβει, ενώ τώρα υπάρχουν 8), μέσα σε λίγες ώρες, με την κωμική δικαιολογία ότι δήθεν επέλεξε να είναι δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά στην πραγματικότητα από φόβο κατά την κρίση της κας Σ.ΠΣ, αφού ο Μάνος Δασκαλάκης δεν κατηγορήθηκε ποτέ για τίποτα και άλλωστε είχε και έχει δικηγόρο από την πρώτη στιγμή τον δικηγόρο Πατρών κο Καράμπελα, την εγκατέλειψε σε έναν δικηγόρο, τον οποίο συνέστησε πάλι η εκπομπή της κουμπάρας του κας Κουτσελίνη, όπως εμφανίστηκε από την πρώτη στιγμή να διαβεβαιώνει την κα Σ.Π. και η οποία θα αναλάμβανε και την τηλεοπτική υπεράσπισή της μαζί με τον γιο του Πάνου Σόμπολου και όλους τους παρουσιαστές της εκπομπής, και έτσι την παρέδωσαν έρμαιο σε έναν δικηγόρο ονόματι Ιωάννου, ο οποίος, αφού πήρε αντίγραφα της δικογραφίας, τα οποία παρέδωσε αποκλειστικά στον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, ο οποίος τα δημοσίευσε στην εφημερίδα του, ακολούθως σε λιγότερο από 24 ώρες την εγκατέλειψε και σύσσωμο αυτό το «συνεργείο» τής παρουσίασε ως δικηγόρο, ο οποίος θα την υπερασπιζόταν δωρεάν, τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης κο Όθωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος δήθεν δεν εφοβείτο και δεν υπολόγισε την δημόσια κατακραυγή, γιατί ήταν δικηγόρος Θεσσαλονίκης, και της είπαν ότι δυστυχώς γι’ αυτήν κανένας καλός δικηγόρος των Αθηνών δεν εδέχετο να την αναλάβει.

Δυστυχώς, για τον τελευταίο συνήγορο του 16χρονου Ρομά έχω στη διάθεσή μου όλα τα τηλέφωνα, αλλά και τα μηνύματα, όπου με εκλιπαρούσε αρχικά ο πατριός της κας Σ.Π. και ακολούθως σύσσωμη η οικογένειά της, έχω στο γραφείο μου όλο το βιβλίο των ραντεβού για όλες τις υποθέσεις που η γραμματέας μου κα Σιγάλα συμφωνεί για να με συναντήσουν, και μόνος μου δημοσιοποίησα και την πρόσκληση από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο σε ανύποπτο χρόνο, για να την υπερασπιστώ, παρά τις κάκιστες μεταξύ μας σχέσεις, αλλά και τα προσωπικά τηλεφωνήματα της κας Σ.Π. που μου ζητούσε συνεχώς να αναλάβω την υπεράσπισή της μαζί με τον Όθωνα Παπαδόπουλο, γεγονός το οποίο αρνήθηκα κατηγορηματικά λόγω του ότι είχα εκπλαγεί με την ολοσχερή υπερασπιστική εγκατάλειψη της κας κατηγορουμένης επί μήνες παρά την καθημερινή παρουσία του συγκεκριμένου δικηγόρου ακόμη και σε τρεις καθημερινές εκπομπές.

Στον συγκεκριμένο δικηγόρο, του οποίου την επαγγελματική ύπαρξη αγνοούσα μέχρι πριν λίγα χρόνια, αφού, όπως πληροφορήθηκα πρόσφατα και μου το παραδέχτηκε και ο ίδιος, άργησε πολύ να ασκήσει δικηγορία, γιατί καθυστέρησαν επί πολλά χρόνια οι σπουδές του σε ιταλικό πανεπιστήμιο, αλλά και γιατί ακολούθως προτίμησε, αντί να ασκήσει δικηγορία, να ασκήσει το λειτούργημα του επί τρία χρόνια ιδιοκτήτου beach bar στο Βραχάτι Κορινθίας, του συστήνω για τελευταία φορά και δεν θα επανέλθω, να πάψει να χρησιμοποιεί το ονοματεπώνυμό μου και να προσπαθεί να εμφανιστεί σε υποθέσεις που μου αναθέτουν να υπερασπιστώ λόγω της επαγγελματικής μου ποιότητος και όχι γιατί αυτοσυστήνομαι ή προτείνομαι από τηλεοπτικές εκπομπές, συμπεριφορά η οποία προσβάλλει το λειτούργημα του δικηγόρου και με την οποία θα πρέπει να ασχοληθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος, και να φτάνει, όταν αναφέρεται σε εμένα, μέχρι εκεί που φτάνει ο ίσκιος του.

Υ.Γ. Όταν δεν σέβεσαι στην πράξη και όχι με λόγια δικηγόρους που από ηλικίας 25 ετών και επί σχεδόν 50 χρόνια, βήμα – βήμα, έχουν κατακτήσει την επαγγελματική θέση που έχουν, δυστυχώς το επαγγελματικό σου μέλλον δεν μπορεί να είναι ποτέ ευοίωνο, έστω και αν με οποιοδήποτε τρόπο και όχι μέσα από Δικαστήρια αποκτάς μια πρόσκαιρη δημοσιότητα.

Αθήνα, 27.12.2022

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας»

“Κιβωτός” - Μάνα 19χρονου: η κλήση του πατρός Αντωνίου για την ασέλγεια ήταν “δώρο”

Βορίδης: Εκλογές με καταλόγους από την νέα απογραφή

“Επιταγή ακρίβειας” 250 ευρώ: Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για 31 ώρες


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ