Quantcast

Πολιτική

14 Δεκεμβρίου 2021 16:30 Τελευταία ενημέρωση : 14 Δεκεμβρίου 2021 22:07

ΚΙΝΑΛ - Ανδρουλάκης: η πρώτη ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Διάβασέ μου το...

Ποιον πρότεινε για επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς ο ίδιος θα παραμείνει ευρωβουλευτής. Ποιοι θα αναλάβουν τα άλλα "πόστα" στην Βουλή.

ΚΙΝΑΛ - Ανδρουλάκης: η πρώτη ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ο Ant1news.gr μετέδωσε σε απευθείας μετάδοση την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον Μιχάλη Κατρίνη

ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΤΡΙΝΗΣ΄

Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη, Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής

"Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο για την ιδιαίτερα τιμητική πρότασή του.Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου βουλευτές για την ομόφωνη έκφραση της εμπιστοσύνης τους.

Με αφοσίωση θα κάνω το καλύτερο για να ανταποκριθώ σε αυτή την ευθύνη".

Για Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο πρότεινε τον Κώστα Σκανδαλίδη, με αναπληρώτρια την Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ως Γραμματέα της ΚΟ πρότεινε την Ευαγγελία Λιακούλη, με αναπληρωτή τον Γιώργο Αρβανιτίδη

Δήλωση Ευαγγελίας Λιακούλη, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής

"Ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, επεφύλαξε μεγάλη τιμή στο πρόσωπό μου, προτείνοντάς με για τη θέση της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τον ευχαριστώ θερμά.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας, αποδέχθηκε την πρόταση ομόφωνα και με εμπιστεύθηκε στη θέση αυτή.

Η τιμή είναι μεγάλη, αντίστοιχη της ευθύνης που συνεπάγεται η συγκεκριμένη θέση, απέναντι σε όλους τους συναδέλφους, στην παράταξή μας και στους πολίτες.

Τους τελευταίους μήνες περάσαμε πολλά. Η απώλεια της αείμνηστης Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, με την τεράστια παρακαταθήκη που άφησε σε εμάς, μας συγκλόνισε και μας καθόρισε.

Μόλις λίγα 24ωρα πριν, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα, συμμετείχαν σε μια εκλογική διαδικασία που την μετέτρεψαν σε γιορτή της Δημοκρατίας και εξέλεξαν με πανηγυρικό τρόπο τον νέο Πρόεδρό μας, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα καθαρό μήνυμα, ότι στηρίζουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους στην παράταξή μας, που καλείται ανανεωμένη και δυνατή, να πρωταγωνιστήσει και πάλι στους δύσκολους καιρούς, για την πατρίδα και το λαό μας.

Ανοίγουμε μια νέα σελίδα.

Ξαναφέρνουμε στο προσκήνιο τα οράματα του λαού μας, θέτουμε ξανά στο δημόσιο διάλογο όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους Ανθρώπους μας, όλα τα μεγάλα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα στην εποχή της πανδημίας και της κρίσης, αλλά και την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών μας.

Είμαστε εδώ και έτοιμοι να υπηρετήσουμε το λαό και την πατρίδα, με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και στόχους.

Νιώθουμε όλοι μια νέα δύναμη, με ψυχή και τόλμη, έτοιμοι να δημιουργήσουμε θετικά, έτοιμοι να παρέμβουμε καθοριστικά. 

 Διαδέχομαι στη θέση της Γραμματέα της ΚΟ του Κινήματος, τον Βασίλη Κεγκέρογλου, ένα δυναμικό και εργατικό πολιτικό, έναν αφοσιωμένο στην παράταξη και στο κοινοβουλευτικό έργο βουλευτή μας, ο οποίος πρόσφερε πολλά από τη θέση του. Θα παρακαλέσω για την συνδρομή του στο έργο μου, καθώς θεωρώ ότι έχω να διδαχθώ πολλά. 

 Οι συνάδελφοί μου Βουλευτές, όλοι ξεχωριστοί και αγαπημένοι προσωπικοί και πολιτικοί Φίλοι,  θα συμπορευτούμε στο έργο μας, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς αποκλεισμούς, με ενότητα και σεβασμό σε όλους.

 Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με τον Πρόεδρό μας που ήδη εμπνέει σε εμάς νέες ιδέες και νέες πρακτικές ,  θα αποτελεί την εμπροσθοφυλακή μιας μεγάλης δύναμης παραγωγής πολιτικής, που ήδη σχηματίζεται στην κοινωνία. 

 Η πορεία δημιουργίας της μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφικής δύναμης από την παράταξή μας,  είναι πλέον μονόδρομος…

 Καλή δουλειά και Καλό αγώνα σε όλους μας."

Όλη η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε μία μεταβατική περίοδος για το Κίνημά μαςΗ απώλεια της Φώφης δεν συγκλόνισε μόνο εμάς αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες. Σήμερα, κρατώντας ζωντανή την παρακαταθήκη της ξεκινάμε μια νέα πορεία.  Οι 270.000 πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ, δυνατή είναι εδώ έτοιμη να ανακτήσει τον ρόλο που της αξίζει στην πολιτική ζωή της χώρας. Πήραμε μία ξεκάθαρη εντολή για αλλαγή, μια εντολή να προχωρήσουμε ενωμένοι σε μία νέα εποχή προοπτικής για την Παράταξη.

Το είπα την Κυριακή το βράδυ, το ξαναλέω και σήμερα, δεν υπάρχουν πλέον νικητές και ηττημένοι. Πλέον, είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί εδώ με έναν κοινό και αδιαπραγμάτευτο στόχο: Να ξανακάνουμε την Παράταξη μεγάλη. Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ δύναμη ελπίδας για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Στην προσπάθεια αυτή, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Σας θεωρώ όλους συνεργάτες και έτσι θα προχωρήσουμε.  Αυτή η νέα εποχή ξεκινάει με δυναμισμό, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Ανδρουλάκης - κοινοβουλευτική ομάδα ΚΙΝΑΛ

Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει περίτρανα το ιστορικό βάθος, το κοινωνικό αποτύπωμα και την δυναμική της παράταξής μαςΣτους ανθρώπους αυτούς που συμμετείχαν θα προστεθούν πολλοί ακόμα που θα αναζητήσουν στο Κίνημά μας μια λύση για την Ελλάδα. Που τα δικά τους όνειρα θα συναντηθούν με τις δικές μας ευθύνες. Για να κάνουμε τη νίκη της παράταξης, νίκη της χώρας.

Στην κατεύθυνση αυτή, ξεκινάμε το αμέσως επόμενο διάστημα, διαδικασίες αυτοοργάνωσης και ανασυγκρότησης του κόμματος από τη βάση, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό από άκρη σε άκρη της χώρας. Με κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης, τα οποία θα βρίσκονται δίπλα στους πολίτες, και φυσικά μαζί με προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις της αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων, της κοινωνίας των πολιτών. Να δημιουργήσουμε ένα κόμμα ανοιχτό και σύγχρονο, μακριά από πελατειακές και καθεστωτικές νοοτροπίες Αυτή η προσπάθεια θα αναζωογονήσει την παράταξη, και θα φέρει ισχυρά ψηφοδέλτια σε κάθε νομό ώστε να δώσουμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις τη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογές.

Κ.Ο. - Κινημα Αλλαγης

Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά. Η βάση της παράταξης μας έδειξε τον δρόμο. Να ανανεωθούμε. Να μείνουμε ενωμένοι. Να διασφαλίσουμε την πολιτική μας αυτονομία με ένα αξιόπιστο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα.  Την εντολή αυτή οφείλουμε να την σεβαστούμε όλοι μας και πρώτος απ’ όλους εγώ. Είναι ευθύνη μας το Κίνημα να λειτουργήσει χωρίς στεγανά και χωρίς διαχωρισμούς, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, αλλά με δέσμευση στην κοινή στρατηγική που θα χαράσσουμε πάντα με δημοκρατικό τρόπο. Τη στιγμή που η κοινωνία στρέφει το βλέμμα της σε εμάς, τη στιγμή που οι προοδευτικοί πολίτες εναποθέτουν ξανά σε εμάς τις προσδοκίες και τις ελπίδες τους, οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μην τους απογοητεύσουμε.  Γιατί όμως η κοινωνία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρουν τις εξελίξεις στο Κίνημα μας; Γιατί κουράστηκε από δύο κόμματα που επενδύουν στη διαίρεση, στην ανασφάλεια και στις άγονες πολιτικές αντιπαραθέσεις.  

Δική μας προτεραιότητα είναι να φέρουμε στο προσκήνιο τον ρεαλισμό, τη συνέπεια και την υπευθυνότητα. Με τις θέσεις, τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες μας να αναβαθμίσουμε την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου στη χώρα. Θα είμαστε παρόντες για να αναδεικνύουμε τα ζητήματα και να προτείνουμε λύσεις για να ξαναγίνουμε φορέας ελπίδας και προοπτικής για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.  Με ένα συγκροτημένο προγραμματικό λόγο που θα βασίζεται στην ιδεολογία μας, αυτή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας. Θα πρέπει να προσφέρει τις απαντήσεις, στις καθημερινές τους αγωνίες. Απαντήσεις για τις ανισότητες που μεγαλώνουν. Για την εργασιακή ανασφάλεια. Για την κλιματική κρίση και την ενεργειακή φτώχεια που πλήττει τους πιο ευάλωτους. Για τα αδιέξοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποκλείονται από τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης και την χρηματοδότηση των τραπεζών που κοιτούν μόνο τους μεγάλους και ισχυρούς, αυτούς που άντεχαν και πριν και που αντέχουν και σήμερα. Για την εξωτερική πολιτική, που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν έλλειμμα στρατηγικής και που θυμούνται τη λέξη «υπευθυνότητα» όταν έχουν κυβερνητικό ρόλο. 

Κ.Ο. - Κινημα Αλλαγης

Και όλα αυτά μέσα σε μια πανδημία που φανερώνει την ατολμία της κυβέρνησης, αλλά και την αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανταποκριθεί με σοβαρότητα στις περιστάσεις. Το Κίνημα μας θα είναι στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας. Τώρα που το βλέμμα των Ελλήνων πέφτει πάλι πάνω μας, τώρα που γίνεται φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, ας δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για να κάνουμε την μεγάλη ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη. 

Στο νέο αυτό ταξίδι προσβλέπω σε εσάς, σας θέλω μπροστά και να είστε βέβαιοι ότι μαζί θα κάνουμε το Κίνημά μας και πάλι ισχυρό και περήφανο! Σήμερα κάνουμε το πρώτο μας βήμα, το πρώτο σημαντικό βήμα για τη διάταξη των δυνάμεών μας στη Βουλή. 

Κ.Ο. - Κινημα Αλλαγης

Προτείνω:

Ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Μιχάλη Κατρίνη.

Ως πρώτο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο  κατά σειρά τον  Κώστα Σκανδαλίδη και αναπληρώτρια τη Νάντια Γιαννακόπουλου,

Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Ευαγγελία Λιακούλη και ως Αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον κ. Γιώργο Αρβανιτίδη.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, είμαι βέβαιος ότι με καθημερινό αγώνα, με  πίστη, με σεβασμό στην ιστορία μας, με σεβασμό στην προσφορά του Κινήματος μας σε κάθε περίοδο όπως είπε και ο Βασίλης [Κεγκέρογλου] και πάνω από όλα κοιτώντας το μέλλον και τα μεγάλα ζητήματα της πατρίδας,  η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι ισχυρή και χρήσιμη για όλες τις επόμενες γενιές, σας ευχαριστώ πάρα πολύ».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Άλμπερτ Μπουρλά... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου

Νεκρά παιδιά στο Καματερό: “Ήρωας” αδελφός προσπάθησε να σώσει και τα τρία ανήλικα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: η δημόσια συγγνώμη και η αναφορά στο “Ράδιο Αρβύλα”