Quantcast

Πολιτισμός

30 Ιουλίου 2021 12:26

“The Enforcer”: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη

Διάβασέ μου το...

Τα συνεργεία αποχωρούν και το….Μαϊάμι γίνεται ξανά Θεσσαλονίκη, λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του Αντόνιο Μπαντέρας από την πόλη.

“The Enforcer”: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη

Είναι νωρίς το μεσημέρι, Πέμπτη 29 Ιουλίου, και κορδέλες σταματούν την κίνηση για τους κατοίκους και τους παραθεριστές στην παραθαλάσσια Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Στο βάθος, πίσω από τις κορδέλες, διακρίνεται ένα μελίσσι από ανθρώπους. Ο γνωστός στους Θεσσαλονικείς παραλιακός δρόμος έχει μεταμορφωθεί για λίγες ώρες και είναι πλημμυρισμένος από αυτοκίνητα με αμερικανικές πινακίδες, μηχανές μεγάλου κυβισμού «Made in USA», ποδήλατα, χομπίστες πάνω σε ρόλερ, εξοπλισμό και άφθονους βοηθητικούς extras ηθοποιούς.

«Στις θέσεις σας... Έτοιμοι... background!» θα ακουστεί από το προσωπικό. Οι τεχνικοί θα κάνουν απόλυτη ησυχία και ξαφνικά δεκάδες «περαστικοί» που ήταν ακίνητοι πάνω στο πεζοδρόμιο θα κινηθούν ταυτόχρονα, σαν σε χορογραφία. Το Μαϊάμι θα ζωντανέψει για μια τελευταία φορά στη Θεσσαλονίκη, ενώ η πρώτη παραγωγή του Χόλιγουντ στην πόλη θα διανύει τα τελευταία της λεπτά γυρισμάτων.

Θεσσαλονίκη - γυρίσματα - The Enforcer

Νερό, σνακ κι ομπρέλες για σκιά στα διαλείμματα κυριαρχούν στον χώρο. Η θερμοκρασία που αγγίζει τους 38 βαθμούς στο παραλιακό προάστιο της Θεσσαλονίκης δεν φαίνεται να πτοεί τα εκατοντάδες άτομα που συνεργάζονται για τα τελευταία πληθωρικά πλάνα της ταινίας. «Στοπ. Ξανά στις θέσεις... Πάμε άλλη μια» ακούγεται στο παρασκήνιο και οι λήψεις ξεκινούν ξανά, αφού ο σκηνοθέτης συζητήσει με μερικούς «extras» και αλλάξει κάποια από τα στοιχεία της σκηνής. Η διαδικασία θα επαναληφθεί αρκετές φορές μέχρι, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, να ολοκληρωθούν οι διαφορετικές εγγραφές, όπως τις ζητά ο «ιδιαίτερα οπτικός», όπως τον περιγράφει το προσωπικό, Ρίτσαρντ Χιουζ (Richard Hughes), ο Αυστραλός σκηνοθέτης.

Η Πέμπτη 29 Ιουλίου ήταν η τελευταία γεμάτη με κινηματογραφική δράση ημέρα για τα γυρίσματα του «The Enforcer» στη Θεσσαλονίκη. Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει λιγοστά συμπληρωματικά πλάνα και επιπλέον λήψεις που ίσως θα απαιτηθούν, ώστε ο σκηνοθέτης της ταινίας που γυρίστηκε στην Θεσσαλονίκη μέσα σε πέντε εβδομάδες, να έχει όλο το υλικό που θα χρειαστεί. Υλικό που θα τον βοηθήσει να υλοποιήσει το κινηματογραφικό του όραμα, που έχει ως πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Θεσσαλονίκη - γυρίσματα - The Enforcer

Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, που προέβλεπε ότι η χολιγουντιανή ταινία θα κλείσει την κλακέτα της και τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιουλίου. Κατά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθούν σταδιακά οι πάσης φύσεως γραφειοκρατικές -και όχι μόνο- διαδικασίες.

Θεσσαλονίκη - γυρίσματα - The Enforcer

Τα πρώτα μονταρισμένα δείγματα της ταινίας με την μορφή μικρών τρέιλερ αναμένονται αρκετά αργότερα αν και ήδη από την τέταρτη εβδομάδα γυρισμάτων μέχρι και το τέλος της πέμπτης, έχει ξεκινήσει μια προεργασία με το υλικό που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πρακτική που είναι συνήθης στο Χόλιγουντ, ώστε να επιταχύνεται το τελικό μοντάζ.

Θεσσαλονίκη - γυρίσματα - The Enforcer

Οι Θεσσαλονικείς τώρα πια μπορούν να ...προγραμματίσουν το ραντεβού τους με τη μεταμορφωμένη σε Μαϊάμι πόλη τους για το 2022, όταν προβλέπεται να βγει η ταινία στις αίθουσες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έρχεται στην Ελλάδα με το Κύπελλο

Μπιμπίλας στον ΑΝΤ1: Το Πειθαρχικό του ΣΕΗ εξετάζει την αποβολή τριών ηθοποιών (βίντεο)

Αργεντινή: η στιγμή που η θάλασσα “καταπίνει” σπίτι (βίντεο)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ