Υγεία - Περιβάλλον

25 Ιουνίου 2021 18:56 Τελευταία ενημέρωση : 25 Ιουνίου 2021 19:17

Μετάλλαξη Δέλτα - Μόσιαλος στον ΑΝΤ1: Κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ποια εμβόλια αντιμετωπίζουν την μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του LSE.

Μετάλλαξη Δέλτα - Μόσιαλος στον ΑΝΤ1: Κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους (βίντεο)
-

"Δεν θα βγάλουμε τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους. Μόνον στους εξωτερικούς όπου η μετάδοση είναι 18-20% μικρότερη", τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στον κεντρικό δελτιο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Ο καθηγητής Πολιττικής της Υγείας στο LSE αναφερόμενος στην μετάλλαξη Δέλτα εκτίμησε ότι θα επικρατήσει στον Ευρώπη σε ποσοστό 90%, υπογράμμισε  ότι μεταδίδεται ταχύτερα απο την βρετανική και προειδοποίησε ότι κινδυνεύουν κυρίως οι ανεμβολίαστοι. '

Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca, αντιμετωπίζουν την μετάλλαξη Δέλτα σε ποσοστά 96% και 92%, αντιστοίχως, όπως έχουν δείξει μελέτες στην Μεγάλη Βρετανία. Για τα εμβόλια της J&J και Moderna διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν σχετικές μελέτες αλλα εκτίμησε ότι ως "αδελφάκια" των Pfizer και AstraZeneca  θα έχουν κάλυψη πάνω απο 90%. 

Ο κ. Μόσιαλος προειδοποίησε ότι οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα πρέπει να φτασουν το 80% προκειμένου να αποφύγουμε το 4ο κύμα τον Σεπτέμβριο. Ζήτησε εντατικοποίηση των εμβολιασμών στους άνω των 60 ετών. 

Τέλος, επεσήμανε ότι στις ΗΠΑ, τους τελευταίους 2 μήνες, το 99,9% των νέων κρουσμάτων ήταν ανεμβολίαστοι όπως και το 99,2% των θανόντων...

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Παρασκευής

EE – Κυπριακό: δεν θα αποδεχθούμε ποτέ λύση δυο κρατών

Euro 2020 – “Φάση των 16”: Οι μεταδόσεις των αγώνων από τον ΑΝΤ1