Quantcast

Κοινωνία

23 Οκτωβρίου 2020 14:55 Τελευταία ενημέρωση : 24 Οκτωβρίου 2020 07:16

Χρυσή Αυγή: Υπό δρακόντεια μέτρα η μεταγωγή των καταδικασθέντων

Διάβασέ μου το...

Ξεκίνησε η μεταγωγή των καταδικασθέντων μελών της Χρυσής Αυγής. Σε ποιες φυλακές μεταφέρονται.

Χρυσή Αυγή: Υπό δρακόντεια μέτρα η μεταγωγή των καταδικασθέντων

Ξεκίνησε η μεταγωγή απευθείας από τη ΓΑΔΑ για τις φυλακές, των 37 εκ των 39 καταδικασθέντων για την Χρυσή Αυγή, που έχουν συλληφθεί ή παραδοθεί (διαφεύγει ο Χρήστος Παππάς, ενώ ο Γιάννης Λαγός καλύπτεται από την ασυλία του ευρωβουλευτή). 

Η Αστυνομία έχει παραλάβει όλα τα φυλακιστήρια από τον αρμόδιο εισαγγελέα και ήδη αναχώρησαν δύο βαν από την ΓΑΔΑ με τους πρώτους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά. Το δεύτερο βαν μεταφέρει την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας. 

Οι άλλοι θα μεταχθούν με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ και ισχυρή συνοδεία. 

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις φυλακές Δομοκού θα κρατηθούν συνολικά 27 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου.   

Χρυσή Αυγή- ΓΑΔΑ - μεταγωγή

Η μεταγωγή γίνεται με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μέτρα ασφάλειας, αλλά και αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό. 

Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο. 

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

Χρυσή Αυγή- ΓΑΔΑ - μεταγωγή

Βρισιές και κατάρες... 

Απέναντι από το λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν η σύζυγός και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου. Την ώρα που ο Νίκος Μιχαλολιάκος έμπαινε στην κλούβα η κόρη του Ουρανία και η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια φώναζαν. Μάλιστα, η Ουρανία Μιχαλολιάκου φώναξε "Μόνο περηφάνεια", ενώ έψαλαν και τον Εθνικό Ύμνο

Ο Ηλίας Κασιδιάρης βγαίνοντας φώναξε "Ζήτω η Ελλάς". 

Από την ΓΑΔΑ αναχώρησαν  λίγο μετά 16:30, ενώ μέσα από το λεωφορείο ακούστηκε κάποιoς να φωνάζει  λέει «πο@@@@ Λεπενιώτη θα πεθάνεις, θα σε θάψουμε».

Χρυσή Αυγή- ΓΑΔΑ - μεταγωγή

Χρυσή Αυγή- ΓΑΔΑ - μεταγωγή

Οι καταδικασθέντες δεν μετέβησαν στο Εφετείο για να παραλάβουν τα φυλακιστήριά τους, τα οποία μετέφερε στη ΓΑΔΑ αστυνομικός, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Για τον ίδιο λόγο, αναμένεται να παραμείνουν σε 14ήμερη καραντίνα, όταν φτάσουν στα σωφρονιστικά καταστήματα, προτού μπουν στα κελιά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε ξεχωριστά κελιά ο καθένας - σε αυτά που κρατούνταν τα μέλη της 17 Νοέμβρη - και θα προαυλίζονται σε διαφορετικούς χώρους και σε ξεχωριστές ώρες.

Χρυσή Αυγή- ΓΑΔΑ - μεταγωγή

Οι 35 από τους 37 καταδικασθέντες διανυκτέρευσαν στη γυναικεία πτέρυγα του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 κρατήθηκαν όλοι μαζί στο ίδιο κελί, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα ούτε κατά τον έλεγχο που τους έγινε.

Ένας κρατήθηκε στη Θεσσαλονίκη κι ένας ακόμα στην Κέρκυρα.

Την ίδια ώρα, άφαντος παραμένει ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος διαμηνύει μέσω του δικηγόρου του ότι δε θα παραδοθεί μέχρι το Εφετείο. Οι αστυνομικοί έχουν ερευνήσει πέντε χώρους, σπίτια και μοναστήρια, χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν μέχρι τώρα.

Χρυσή Αυγή- ΓΑΔΑ - μεταγωγή

Εν τω μεταξύ, διαβιβάστηκε διαβιβαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσω του Αρείου Πάγου, το απόσπασμα της απόφασης του δικαστηρίου που αφορά την καταδίκη σε κάθειρξη 13 ετών και την έκτισή της του Γιάννη Λαγού, προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία που θα κρίνει αν θα αρθεί η ασυλία του ώστε να συλληφθεί για να οδηγηθεί στην φυλακή.

Οι συνήγοροι του ευρωβουλευτή καταθέτουν άμεσα έφεση κατά της απόφασης σε βάρος του, ώστε να παραλάβουν το σχετικό αντίγραφο (εφετήριο) για να το καταθέσουν στη Νομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που θα εξετάσει την υπόθεση για να την εισάγει στην Ολομέλεια του Σώματος.

Το Ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο, είναι εκτός λειτουργίας, λόγω κορονοϊού, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι, η διαδικασία μπορεί να μεταφερθεί ακόμα και για το Δεκέμβρη. Ο ίδιος προανήγγειλε ότι θα καλέσει ως μάρτυρα την Εισαγγελέα της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.