Πολιτική

27 Φεβρουαρίου 2020 07:43 Τελευταία ενημέρωση : 27 Φεβρουαρίου 2020 21:02

Σάλος με βίντεο του Μουτζούρη – για “χυδαιότητες” μιλά η κυβέρνηση (βίντεο)

Text to Speech

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου ακούγεται χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις και χειρονομίες για τον Πρωθυπουργό. Τι λέει ο ίδιος στον ΑΝΤ1. "Πυρά" απο τον Στέλιο Πέτσα.

Σάλος με βίντεο του Μουτζούρη – για “χυδαιότητες” μιλά η κυβέρνηση (βίντεο)

Σάλος έχει προκληθεί με ένα βίντεο που δείχνει τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη να συνομιλεί με στέλεχος της κυβέρνησης στο τηλέφωνο και να χρησιμοποιεί προκλητικές εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού και των ΜΑΤ που βρίσκονται στα νησιά για τη δημιουργία κλειστών δομών.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ακούγεται να χαρακτηρίζει «μισθοφόρους του Ερντογάν» τα ΜΑΤ που έσπευσαν στα νησιά.

«Διαβάζω σε σάιτ, ότι είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός με τον Μουτζούρη. Ε, λοιπόν κι εγώ σου λέω "να" (σημ: στο σημείο αυτό ο κ. Μουτζούρης κάνει και χειρονομία, δείχνοντας προς τα γεννητικά του όργανα) κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός μαζί μου. Και τι έγινε;» ακούγεται να λέει ο κ. Μουτζούρης.

Πρόσθεσε δε: «Με κάλεσε αύριο, εγώ δεν έρχομαι αύριο. Τι θα μου κάνει; Θα με κλείσει φυλακή; Ας με κλείσει…».

Κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης και σχολίαζαν: «Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε «ο κ. Μουτζούρης αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Όταν θέλουμε, στο μέλλον, να αποδώσουμε σε κάποιον χαρακτηριστικά που συμπυκνώνουν μαζί τη γραφικότητα, την επικινδυνότητα και γενικότερα τα χειρότερα χαρακτηριστικά, θα λέμε από εδώ και πέρα «ο Μουτζούρης». Καμία συζήτηση με τον κ. Μουτζούρη. Τι να την κάνουμε τη συγγνώμη; Όποια συγγνώμη και να ακουστεί τώρα από τον κ. Μουτζούρη θα είναι υποκριτική. Ένας τακτικισμός. Δεν γίνεται δεκτή καμία συγγνώμη. Δεν γίνεται καμία συζήτηση με τον κ. Μουτζούρη. Ο κ. Μουτζούρης έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Και αυτές τις ευθύνες θα τις δούμε. Όλες τις ευθύνες που αφορούν το αξίωμά του. Δεν είναι πλάκα ένας Περιφερειάρχης να κάνει όλα αυτά. Έχει σοβαρές ευθύνες και θα αποδοθούν».

Μουτζούρης: υπερβολική η χειρονομία και όσα είπα για τον Πρωθυπουργό, αλλά...

«Ήταν μια ιδιωτική συνομιλία, μακράν του πλήθους. Βρίσκομαι σε ένα στρατόπεδο όπου είχαν καταφύγει τα ΜΑΤ και τα πολιορκούσαν οι κάτοικοι και επειδή το ήθελα, αλλά και μου το ζήτησε και η Κυβέρνηση, ήμουν εκεί για να προστατεύσω τους αστυνομικούς, καθώς πριν από λίγο είχε γίνει και η επίθεση στα ΜΑΤ στην Χίο», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, σχετικά με τα όσα είπε και τις χειρονομίες του αναφορικά με τον Πρωθυπουργό.

Όπως σημείωσε, «πρέπει να καταλάβετε ότι ήταν μια ιδιωτική συνομιλία και σε μια ιδιωτική συνομιλία, όλοι μας λέμε υπερβολικές λέξεις. Είχα καταπιεί ένα ολόκληρο καπνογόνο που είχε πέσει μπροστά μου, είχα σκισμένο το παντελόνι μου, πρέπει να γίνει αντιληπτή η στιγμή, ήμουν απομονωμένος», προσέθεσε ο κ. Μουτζούρης.

Σχολιάζοντας τα «πυρά» του Στέλιου Πέτσα και της Κυβέρνησης, η οποία αρνήθηκε την συμμετοχή του κ. Μουτζούρη στον προγραμματισμένο για το απόγευμα διάλογο του Πρωθυπουργού με τους αιρετούς του Βορείου Αιγαίου, ο κ. Μουτζούρης είπε ότι «μάλλον ενοχλεί ότι ήμουν ανεξάρτητος υποψήφιος και όχι υποψήφιος που υπέδειξαν εκείνοι», ενώ αναφορικά με τις κυβερνητικές επικρίσεις ότι υπάρχουν και δικές του ευθύνες για την κατάσταση στην Λέσβο απάντησε «Αυτή η κατάσταση διαμορφώνεται εδώ και πέντε χρόνια. Εγώ έλεγα πάντα, σε όλες τις τοποθετήσεις μου, ότι πρέπει να επικρατεί ηρεμία και συνεννόηση».

«Χαίρομαι που υποχωρεί η Κυβέρνηση, φεύγουν τα ΜΑΤ και επιχειρείται εκτόνωση της κατάστασης», σημείωσε ο κ. Μουτζούρης, από το λιμάνι  της Μυτιλήνης, από όπου εκείνη την ώρα αποχωρούσε μέρος των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν μεταβεί εκτάκτως στο νησί τις προηγούμενες ημέρες.