Πολιτική

23 Ιανουαρίου 2020 16:49 Τελευταία ενημέρωση : 23 Ιανουαρίου 2020 21:44

Παπαγγελόπουλος: Αγωγή και μήνυση στην Ράικου για τις καταθέσεις της

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρουν οι συνήγοροι του πρώην Αν. Υπ. Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας τις διαρροές από όσα είπε η Εισαγγελέας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Παπαγγελόπουλος: Αγωγή και μήνυση στην Ράικου για τις καταθέσεις της

Ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα ως συνήγοροι υπεράσπισης του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, εξετάζουν την κατάθεση αγωγής και μήνυσης εναντίον της, καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, «με αφορμή τις απαράδεκτες και παράνομες διαρροές αποσπασμάτων από την κατάθεση της μάρτυρα Ράικου Ελένης», δήλωσαν ότι:

«Μόλις λάβουμε την κατάθεση της κας Ράικου από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή της προκαταρκτικής εξέτασης κατά του Δημ. Παπαγγελόπουλου και σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι διαρροές, θα καταθέσουμε αγωγή αποζημίωσης και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία κατά της κυρίας Ελένης Ράικου και κατά παντός άλλου συμμέτοχου για τις εν γνώσει της ψευδείς καταθέσεις της.

Οι αναφορές της αυτές, όπως τουλάχιστον έχουν διαρρεύσει, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες αναφορές της και αυτό προκύπτει από έγγραφα και από τα αδιαμφησβήτητα γεγονότα .

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι οι επιλεκτικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων, πέραν του ότι είναι απαράδεκτες και παράνομες, επιβεβαιώνουν την αρχική μας θέση ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου».

ΣΥΡΙΖΑ: είχε ανατεθεί αποστολή στην Ράικου για το σκανδαλο Novartis

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την κατάθεση της Εισαγγελέως Ελένης Ράικου στην Προανακριτική Επιτροπή, ανέφεραν «προσερχόμενη με μεγάλο ντόρο στην προανακριτική επιτροπή η κα Ράικου προσπάθησε να φέρει εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε, να πείσει δηλαδή τα μέλη της επιτροπής ότι το σκάνδαλο Νοβάρτις μετατράπηκε σε σκευωρία μέσω κατασκευασμένων μαρτυριών. Το επιχείρησε με μία μυθιστορηματικού τύπου κατάθεση χωρίς αποδείξεις και ντοκουμέντα.

Τελικά η ίδια παραδέχτηκε, μετά από επίμονες ερωτήσεις βουλευτών, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν από το 2016 στις ΗΠΑ και κρίθηκαν αξιόπιστοι εκεί ώστε να τεθούν σε καθεστώς προστασίας και στη συνέχεια το 2017 κάποιοι από αυτούς κατέθεσαν και στις ελληνικές αρχές. Το κυριότερο είναι, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, πως δεν γνωρίζει τι έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ οι προστατευόμενοι μάρτυρες και άρα αποδέχτηκε ότι θα ήταν αδύνατο να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της περί σκευωρίας και κατασκευασμένων μαρτυριών στην Ελλάδα. Εν ολίγοις παραδέχτηκε ότι όλες οι κατηγορίες της εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου ήταν αβάσιμες και αστήρικτες. Τελικά ο «θησαυρός Ράικου» αποδείχτηκε για τη πλειοψηφία της επιτροπής άνθρακες και τη φωτιά την έβαλε η ίδια».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ