Κόσμος

21 Δεκεμβρίου 2019 09:43

Ονδούρα: “Σφαγή” συμμοριών σε φυλακή

Διάβασέ μου το...

Αιματηρά επεισόδια με νεκρούς και τραυματίες μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Ονδούρα: “Σφαγή” συμμοριών σε φυλακή
-

Τουλάχιστον 18 φυλακισμένοι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μάχης που ξέσπασε ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συμμοριών μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα στην Ονδούρα χθες Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι αρχές· πρόκειται για ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα βίας στις φυλακές της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

Δύο ημέρες νωρίτερα, η κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Ορλάντο Ερνάντες κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο σωφρονιστικό σύστημα και μετέφερε τον έλεγχό του στις δυνάμεις ασφαλείας, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο το κύμα της βίας που έχει ξεσπάσει.

Ωστόσο, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανώτερος αξιωματικός του στρατού σημείωσε πως δεν είχε αναληφθεί ο έλεγχος της φυλακής στη βόρεια πόλη Τέλα πριν ξεσπάσουν τα αιματηρά επεισόδια.

Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός της μάχης στη φυλακή ανέρχεται σε 18 νεκρούς και 16 τραυματίες, δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο της Ονδούρας ο Αντόνιο Κοέγιο, εκπρόσωπος του διυπηρεσιακού σώματος ασφαλείας FUSINA (Fuerza de Seguridad Interinstitucional Nacional, Εθνική Διυπηρεσιακή Δύναμη Ασφαλείας).

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν πλέον μπει στη φυλακή όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια για να αποκαταστήσουν την τάξη, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα βίαια επεισόδια στις φυλακές της Ονδούρας είναι συχνές, καθώς οι συμμορίες των δρόμων, οι λεγόμενες μάρας, συγκρούονται για τον έλεγχό τους.

Η δράση των συμμοριών αυτών έχει μετατρέψει την Ονδούρα σε μια από τις χώρες όπου καταγράφονται οι υψηλότεροι δείκτες ανθρωποκτονιών στον πλανήτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ