Κοινωνία

05 Δεκεμβρίου 2019 20:01

Λήγει το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις: Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει το πλάνο της Αστυνομίας (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Εκπνέει το τελεσίγραφο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για εθελοντική εκκένωση των καταλήψεων. Τι αποκάλυψαν στον ΑΝΤ1 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί.

Λήγει το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις: Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει το πλάνο της Αστυνομίας (βίντεο)

Εκπνέει το τελεσίγραφο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την εθελοντική εκκένωση των καταλήψεων.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί αναφέρουν στον ΑΝΤ1 πως δεν πρέπει να περιμένουμε μία μαζική επιχείρηση εκκένωσης των υπό κατάληψη κτιρίων και σίγουρα δεν πρέπει να περιμένουμε την όποια επιχείρηση τις επόμενες ώρες, απόψε ή αύριο το πρωί δηλαδή, καθώς κανένας δεν θέλει να πυροδοτήσει το κλίμα για αύριο. 

Από την άλλη, πηγές της Λεωφόρου Κατεχάκη υποστηρίζουν ότι σταδιακά θα προχωρήσουν στην εκκένωση όλων των καταλήψεων.

Προτεραιότητα δίδεται στα κτίρια, για τα οποία υπάρχουν εισαγγελικές εντολές. 

Οκτώ υπό κατάληψη κτήρια υπάρχουν στην περιοχή των Εξαρχείων, περισσότερα από 35 είναι σε όλη την Αττική. 

Πριν από 15 ημέρες το υπουργείο είχε ζητήσει από τους καταληψίες να αποχωρήσουν και μάλιστα είχε ενημερώσει πρόσφυγες και μετανάστες, που διαμένουν σε αυτά ότι θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας σε καλύτερες συνθήκες.

Ανάμεσα στις καταλήψεις είναι και το ΒΟΞ, που θεωρείται έδρα της συλλογικότητας Ρουβίκωνας. Το πιο γνωστό μέλος της με ανάρτησή του έχει πει ότι οργανώνουν ένα φαραωνικό σχέδιο άμυνας, σε περίπτωση που οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να εκκενώσουν το κτίριο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ