Κοινωνία

30 Οκτωβρίου 2019 19:35

Προσφυγικές ροές: “έκρηξη” αφίξεων τις τελευταίες 48 ώρες

Διάβασέ μου το...

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Περιφέρεια και Δήμαρχοι ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Προσφυγικές ροές: “έκρηξη” αφίξεων τις τελευταίες 48 ώρες

Μεγάλες ροές μεταναστών και προσφύγων σημειώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στα νησιά του βορείου Αιγαίου, καθώς ο καλός καιρός ευννοεί το «πέρασμα» δια θαλάσσης από την Τουρκία.

Χθες και σήμερα, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, στα νησιά πέρασαν 795 άτομα.

Συγκεκριμένα: 

  • Στη Λέσβο πέρασαν χθες 150 άτομα και σήμερα 80.
  • Στη Χίο χθες 155 και σήμερα 205.
  • Στη Σάμο χθες πέρασαν 100 άτομα και σήμερα 105.

Με βάση τα στοιχεία της 28ης Οκτωβρίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον αριθμό των αιτούντων άσυλο, στα νησιά του βορείου Αιγαίου καταγράφηκαν συνολικά 16.658 άτομα στη Λέσβο (εκ των οποίων 14.427 στη Μόρια), 4.980 στη Χίο (4682 στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ) και 6.202 στη Σάμο (5.999 στον καταυλισμό στο Βαθύ). 

Ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Περιφέρεια και Δήμαρχοι 

«Η επιδεινούμενη κατάσταση με την διαρκώς αυξανόμενη είσοδο μεταναστών - προσφύγων και την παραμονή τους στην περιφέρεια», ήταν- σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφέρειας β. Αιγαίου - το θέμα της σύσκεψης ανάμεσα στην διοίκηση της περιφέρειας και των δημάρχων της περιοχής (Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Χίου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου και Λήμνου).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η περιφερειακή αρχή και οι δήμαρχοι «ομόφωνα ζητούν να γίνουν άμεσα δεκτοί από τον Πρωθυπουργό της χώρας για να θέσουν δια ζώσης τα προβλήματα και να ζητήσουν λύσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ