Πολιτική

24 Οκτωβρίου 2019 08:16

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: Τσίπρας και Πολάκης μπορούν να κουνούν το δάχτυλο και δεν μπορώ εγώ;

Διάβασέ μου το...

Νέα επίθεση σε Τσίπρα και Πολάκη. Τι λέει ο Υπουργός Ανάπτυξης για τις χρεώσεις των τραπεζών. Το σχόλιο για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: Τσίπρας και Πολάκης μπορούν να κουνούν το δάχτυλο και δεν μπορώ εγώ;

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», όπου επανάλαβε τις διευκρινίσεις για την απάντησή του σε ερώτηση σε ντοκιμαντέρ για την Novartis.

«Μετά από αυτήν τη δήλωση επί τέσσερις μέρες ο Τσίπρας έλεγε να αποκαλύψω ποιοι πολιτικοί χρηματίζονται», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε ότι, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να «υποστεί τις συνέπειες».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα άλλαξε την τιμολόγηση των φαρμάκων, με τρόπο που ωφελήθηκαν οι εταιρείες και δεν έβγαλαν τις τιμές γιατί θα έβλεπε ο λαός πόσο μεγάλες ήταν οι αυξήσεις», κατηγόρησε εκ νέου την προηγούμενη κυβέρνηση και διερωτήθηκε:

«Αν μπορεί ο Πολάκης και ο Τσίπρας μας κουνάνε το δάχτυλο και μας λένε ότι τα πήραμε, εγώ δεν μπορώ; Αυτοί μπορούν κι εγώ δεν μπορώ;».

Εκφράζοντας την ένστασή του στην πολιτική πρακτική είπε ωστόσο ότι, «το σωστό είναι κανένας να μην κάνει εικασίες για κανέναν και κανένας να μην αμφισβητεί την αθωότητα κανένα», όμως, «όσο επιλέγουν να δηλητηριάσουν την πολιτική ζωή με εικασίες, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες από τις εικασίες και εκείνοι».

«Εγώ θα είμαι στα μανταλάκια με το ‘άκουσα’ και το ‘πιστεύω’ και εκείνος δε θα ελεγχθεί;», είπε και κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έβαλαν τη χυδαιότητα στην πολιτική ζωή με τους ψευδομάρτυρες» οπότε θα πρέπει «να είναι έτοιμοι να τα υποστούν όλα».

Καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να γίνει αξιοπρεπής πολιτικός, ώστε να «αντιμετωπίζεται έτσι», τον κατηγόρησε ότι γνώριζε τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, αφού όταν ακούστηκαν τα ονόματά τους κατά τη διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν την ιδιότητά τους.

Ερωτηθείς, πάντως, αν θα γίνει προκαταρκτική για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική γραμμή ότι, «η κυβέρνηση θα προχωρήσει βάσει των πραγματικών αποκαλύψεων που θα γίνουν μέσα από την επιτροπή».

«Αλλάζει η ελληνική οικονομία»

Ως «μέτρο που μπορεί να αλλάξει την ελληνική οικονομία και να βελτιώσει τη ζωή των Ελλήνων», χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης το πάγωμα του ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες, το οποίο προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Κληθείς να σχολιάσει τις νέες χρεώσεις των τραπεζών στις συναλλαγές και το αν θα τεθεί στη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των τραπεζών, απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τις υπερβολικές χρεώσεις των τραπεζών» και οι τράπεζες «θα πρέπει να έχουν επίγνωση στο ποια χώρα είναι και με ποιους πολίτες συναλλάσσονται».

Τέλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε «σημαντική μέρα» για την ελληνική οικονομία την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, «αφού κάνει πολύ ευκολότερη τη ζωή των επενδυτών και τη ζωή των επιχειρηματιών», εκτιμώντας πως «δεν υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ