Κοινωνία

24 Οκτωβρίου 2019 07:51 Τελευταία ενημέρωση : 24 Οκτωβρίου 2019 10:29

Συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Διάβασέ μου το...

Πανελλαδική 24ωρη απεργία από την ΠΟΕ ΟΤΑ. Τρείς συγκεντώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί για σήμερα. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία.

Συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Δύσκολη αναμένεται η σημερινή ημέρα για τους οδηγούς στο κέντρο της Αθήνας καθώς έχουν προγραμματιστεί τρεις συγκεντρώσεις,  κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. 

Η πρώτη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 11 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία από την ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιδρά στη διάταξη του νομοσχεδίου με την οποία εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων. Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιούν σήμερα και πανελλαδική 24ωρη απεργία κα

Στις 17:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος για να μην περάσουν διατάξεις όπως:

  • Η εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και η επαναφορά των ενώσεων προσώπων
  • Η κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας
  • Η δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών
  • Η κατάργηση της διαιτησίας και η απαξίωση του ΟΜΕΔ
  • Ο έλεγχος και η διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση
  • Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα 

Στις 18:30 το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια «κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία

Λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων - πορειών σήμερα 24-10-2019, ημέρα Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας, σύμφωνα με την Τροχαία.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά  και  ανάλογα με  τις  παρουσιαζόμενες  κυκλοφοριακές  συνθήκες. 

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. 

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς, "να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, κατά μήκος των διαδρομών των πορειών, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων."