Κοινωνία

20 Οκτωβρίου 2019 08:39

Κλείνει το σχολείο μετά την επίθεση πατέρα σε δασκάλα

Text to Speech

Η ανακοίνωση - καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για το πρωτοφανές περιστατικό βίας.

Κλείνει το σχολείο μετά την επίθεση πατέρα σε δασκάλα

Τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, το 14ο δημοτικό σχολείο Χανίων, θα παραμείνει κλειστό ως ένδειξη συμπαράστασης σε δασκάλα που δέχτηκε επίθεση από γονέα.

Την απόφαση πήρε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αποφάσισε να κρατήσει κλειστό το σχολικό συγκρότημα τη Δευτέρα όταν και θα δικαστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το περιστατικό βίας.

Το πρωτοφανές συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής όταν 38χρονος πατέρας πήγε να πάρει το παιδί στο σχόλασμα. Στον άντρα, ωστόσο, που βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του, δικαστική εντολή δεν επέτρεπε να παραλάβει το παιδί. Όπως κατήγγειλε η δασκάλα, μετά από διένεξη, ο άντρας τη χτύπησε.

Η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου στα Χανία

«Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας και τους δασκάλους του, ώστε να μπορούν να ασκούν αναπόσπαστα το λειτούργημα τους. Οτιδήποτε λιγότερο, είναι απλά ανεπίτρεπτο.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δασκάλους αλλά και διαμαρτυρίας και αφύπνισης προς την πολιτεία, αποφάσισε να κρατήσει κλειστό το σχολικό συγκρότημα την Δευτέρα 21/10 που θα δικαστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το περιστατικό βίας που έγινε στον χώρο του σχολείου μας την Παρασκευή 18/10 με θύμα μια Δασκάλα του σχολείου μας. Θεωρούμε αυτονόητη την συμμετοχή και την συμπαράσταση και των υπολοίπων γονέων του σχολείου μας προκειμένου να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ