Πολιτική

29 Σεπτεμβρίου 2019 13:15 Τελευταία ενημέρωση : 29 Σεπτεμβρίου 2019 14:32

Πέντε νέες τουρκικές NAVTEX από Λήμνο μέχρι Κύπρο (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Δυναμιτίζει κι άλλο το κλίμα η Τουρκία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Δείτε τους χάρτες με τις περιοχές που δεσμεύουν οι Τούρκοι.

Πέντε νέες τουρκικές NAVTEX από Λήμνο μέχρι Κύπρο (εικόνες)

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία δυναμιτίζει κι άλλο το κλίμα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο με νέες NAVTEX, ενώ σε προκλητική ανακοίνωση, με αφορμή την κοινή δήλωση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, εξαπολύει «πυρά» κατά της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία εξέδωσε πέντε Navtex δεσμεύοντας για στρατιωτικές ασκήσεις περιοχές γύρω από την Κύπρο, αλλά και μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, δείχνοντας ότι συνεχίζει την τακτική που ακολουθεί.

Η μία βρίσκεται στη περιοχή όπου συναντώνται οι ΑΟΖ της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας (όταν αυτή καθοριστεί και ανακηρυχθεί). Στο σημείο, αυτό η Τουρκία θα κάνει ναυτικές ασκήσεις την 1 Οκτωβρίου.Σε κοντινή περιοχή θα γίνει και άσκηση με πυροβόλα όπλα στις 2 Οκτωβρίου.

Δύο από τις NAVTEX αφορούν στην περιοχή, όπου η Άγκυρα θέτει θέμα για τμήμα του οικοπέδου 7. Εκεί, πάλι θα γίνει πολυήμερη άσκηση του τουρκικού ναυτικού με πυροβόλα όπλα.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές αυτές θα είναι δεσμευμένες για οκτώ μέρες του Οκτωβρίου.

Τέλος, η Τουρκία δεσμεύει επίσης περιοχή στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ της Λήμνου και της Λέσβου. Εκεί θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική άσκηση στις 19 Οκτωβρίου.

Οι χάρτες με τις περιοχές που δεσμεύει με Navtex η Τουρκία: 

Χάρτες - navtex

Χάρτες - navtex

Χάρτες - navtex

Χάρτες - navtex

Χάρτες - navtex


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ