Υγεία - Περιβάλλον

29 Σεπτεμβρίου 2019 11:28 Τελευταία ενημέρωση : 29 Σεπτεμβρίου 2019 15:11

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κικίλια στο νοσοκομείο “Αττικόν”

Διάβασέ μου το...

Συνεχίζει τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε νοσοκομεία, τις οποίες ξεκίνησε λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κικίλια στο νοσοκομείο “Αττικόν”

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο Αττικόν, εν ώρα εφημερίας, πραγματοποίησε, το βράδυ του Σαββάτου, ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός συνομίλησε με γιατρούς και ασθενείς, ενώ δημοσίευσε και φωτογραφίες από την επίσκεψή του στα social media.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των αιφνιδιαστικών ελέγχων που ξεκίνησε ο κ. Κικίλιας αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Υγείας.

Η αρχή είχε γίνει τον Ιούλιο με νυχτερινή επίσκεψη στον «Ευαγγελισμό», ενώ στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας έκανε «έφοδο» στο Λαϊκό.

Κικίλιας - εφημερία - Αττικόν

Κικίλιας - εφημερία - Αττικόν

Κικίλιας - εφημερία - Αττικόν

Σε δήλωση του, ο Γιώργος Σιδέρης, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο και Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αναφέρει «Τα high five με το προσωπικό και οι φωτογραφίες στα social media κατά τις διάφορες νυχτερινές "ξαφνικές" επισκέψεις του υπουργού Υγείας Κικίλια σε διάφορα νοσοκομεία, χτες αργά το βράδυ στο Αττικό, είναι μόνο επικοινωνιακά τρικ. Επιχειρούν να δώσουν ανθρώπινο προφίλ στην απάνθρωπη πολιτική που συνεχίζει με μεγαλύτερη φόρα ο ίδιος και η κυβέρνηση του στην υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προκατόχους του. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά. Έρχονται φθινοπωρινοί και χειμερινοί μήνες, τα ράντζα αν δεν παρθούν μέτρα θα συνεχίζουν να ξεχειλίζουν στο Αττικό, το προσωπικό είναι εξουθενωμένο, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση είναι μεγάλες και έχουν επικίνδυνες συνέπειες για τους ασθενείς. Πρόσφατο τραγικό παράδειγμα η προσωρινή διακοπή χημειοθεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς.  Ο μαγνητικός τομογράφος είναι χαλασμένος εδώ και 7 χρόνια και οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού ότι θα τα λειτουργήσει με outsourcing, δηλαδή με ιδιώτες και συμπράξεις με τα κοράκια της υγείας δείχνουν ότι η εμπορευματοποίηση και μάλιστα με το αζημίωτο για τους ασθενείς είναι η στρατηγική και αυτής της κυβέρνησης. Να αυξήσουν τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να φτιάξουν το μαγνητικό τομογράφο, να προσλάβουν προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας, να ξανανοίξουν το Λοιμωδών ως σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο, να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της Δυτικής Αθήνας και μετά ας κάνουν όσες αιφνιδιαστικές επισκέψεις θέλουν. Αλλιώς θα συνεχίσουν να έρχονται και να φεύγουν νύχτα από τα νοσοκομεία. Οι εργαζόμενοι στην υγεία με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη και στην πανελλαδική στάση εργασίας στις 23 Οκτώβρη μπορούν να δώσουν απάντηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ