Πολιτική

11 Σεπτεμβρίου 2019 15:24

Λοβέρδος για Novartis: μπήκε “βουλοκέρι” στην κατάχρηση εξουσίας

Διάβασέ μου το...

Στην Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία, λόγω της οποίας ζητείται η άρση ασυλίας του. Για σκευωρία μιλά ο πρώην Υπ. Υγείας.

Λοβέρδος για Novartis: μπήκε “βουλοκέρι” στην κατάχρηση εξουσίας

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς δικογραφία κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση της Novartis, την ώρα που ο Ευάγγελος Βενζέλος, για την ίδια υόθεση, κατέθετε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε με βάση το άρθρο 62 του Συντάγματος και κατά συνέπεια, η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργού.

Για ελεεινή πολιτική σκευωρία κάνει λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος και διαμηνύει πως τίποτα δεν θα περάσει.

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου

«Σκευωρία Novartis: Ώρα μηδέν!

Δεν έχω ανάγκη και δεν θα χρησιμοποιήσω κανένα απολύτως υπουργικό προνόμιο και καμία κοινοβουλευτική ασυλία.

Την ελεεινή πολιτική σκευωρία Novartis θα τη νικήσω με τα μέσα άμυνας και επίθεσης που διαθέτει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

Και τούτο γιατί η ένδεια της «δικογραφίας» που διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή με λιγότερα ψευτοστοιχεία και με την πολύ καθυστερημένη αρχειοθέτηση του «ξεπλύματος» αποτελεί συνέχεια της προηγηθείσας αστήρικτης και αθεμελίωτης εισαγγελικής ενέργειας. Μοναδικός σκοπός πλέον είναι η εκ των υστέρων αυτοδικαιολόγηση των εισαγγελικών λειτουργών που ταλαιπώρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα και τη χώρα για δύο ολόκληρα χρόνια και υπονόμευσαν καίριους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η σημερινή εξέλιξη βάζει βουλοκέρι και υποστασιοποιεί την τέλεση της κατάχρησης εξουσίας.

Τίποτε δεν θα περάσει!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ