Πολιτική

04 Σεπτεμβρίου 2019 18:16

Υπόθεση Novartis: Ξεκινά η έρευνα για τον “Ρασπούτιν”

Διάβασέ μου το...

Αρχίζει η αντίστροφη έρευνα για την υπόθεση, με την διερεύνηση των καταγγελιών για «σκευωρία». Ποια πολιτικά πρόσωπα θα κληθούν ως μάρτυρες.

Υπόθεση Novartis: Ξεκινά η έρευνα για τον “Ρασπούτιν”

Με την κλήση ως μαρτύρων των πολιτικών προσώπων που κατήγγειλαν μεθοδεύσεις καθώς και του αντεισαγγελέα Αγγελή που μιλάει για το ρόλο του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» στην «πολιτική στόχευση» της υπόθεσης, αρχίζει η αντίστροφη έρευνα για τη Novartis. 

Οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Αβραμόπουλος καλούνται την ερχόμενη βδομάδα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη οι οποίοι θα διερευνήσουν από μηδενική βάση τις καταγγελίες για «πολιτική στόχευση» και σχέδιο πολιτικής εξόντωσής τους» από μηδενική βάση.

Όπως είναι γνωστό οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση.

Παράλληλα ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρών Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Και οι τρεις πολιτικοί έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες την επόμενη εβδομάδα όπως και ο κ. Αγγελής ο οποίος προέβη στις σχετικές καταγγελίες κάνοντας λόγο και για το ρόλο του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» στην υπόθεση της Novartis. Μάλιστα δεν αποκλείεται ο κ. Αγγελής να κληθεί να αποκαλύψει το όνομα του «Ρασπούτιν», το οποίο όπως ανέφερε επισήμως, του είχε αποκαλύψει η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ