Κοινωνία

16 Αυγούστου 2019 08:49

Η μητέρα της Μυρτούς στον ΑΝΤ1: κάθε μέρα μας είναι ένας αγώνας ζωής (βίντεο)

Text to Speech

Η Μ. Κοτρώτσιου περιγράφει τον καθημερινό αγώνα δίπλα στη Μυρτώ, που κακοποιήθηκε στην Πάρο. Το πρώτο της μπάνιο μετά από 7 χρόνια και η μάχη της για τη ζωή.

Η μητέρα της Μυρτούς στον ΑΝΤ1: κάθε μέρα μας είναι ένας αγώνας ζωής (βίντεο)

Δάκρυα χαράς και συγκίνησης για τη Μυρτώ, που κακοποιήθηκε στην Πάρο πριν από επτά χρόνια. Η ίδια βρέθηκε ξανά στην Πάρο και έκανε το πρώτο της μπάνιο μετά την περιπέτειά της.

Η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσιου, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» περιέγραψε την καθημερινότητά τους, λέγοντας ότι κάθε μέρα είναι ένας αγώνας ζωής.

Η κα Κοτρώτσιου εξήγησε ότι οι γιατροί βοήθησαν όσο μπορούσαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά η επιστήμη δεν έχει φθάσει ακόμα στο σημείο να μπορεί να επέμβει σε θέματα που άπτονται του εγκεφάλου. «Μόνο ο Θεός μπορεί να βοηθήσει» είπε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα της Μυρτούς τόνισε ότι το χαμόγελο της κόρης της είναι αυτό που της δίνει ζωή. «Δόξα τω Θεώ, δεν το έχει χάσει» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο πρώτο της μπάνιο στην Πάρο, ύστερα από επτά χρόνια.

Η κα Κοτρώτσιου εξέφρασε την ανησυχία της για την ασφάλεια του παιδιού της σε περίπτωση που κάποια στιγμή η ίδια φύγει από τη ζωή, ενώ αποκάλυψε ότι το κράτος δεν έχει βοηθήσει στο παραμικρό.

«Δεν λαμβάνουμε καν το επίδομα του δεύτερου προσώπου» τόνισε η ίδια και εξήγησε ότι αν δεν υπήρχαν οι συνάνθρωποί της, δεν θα μπορούσαν να ζήσουν εκείνη και η κόρη της.

Η μητέρα της Μυρτούς απηύθυνε έκκληση στο κράτος, να «σκύψει» πάνω από όλες τις περιπτώσεις παιδιών που έχουν βρεθεί σε τόσο δύσκολη κατάσταση. «Αυτά τα παιδιά έχουν δικαιώματα και πρέπει κάποια στιγμή το κράτος να τα σκεφτεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.