Πολιτική

06 Αυγούστου 2019 11:15 Τελευταία ενημέρωση : 06 Αυγούστου 2019 21:33

Σαμπάχ: Ξεκίνησε τη γεώτρηση στην Καρπασία το “Γιαβούζ”

Text to Speech

Το σχόλιο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας για τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας στα Κατεχόμενα.

Σαμπάχ: Ξεκίνησε τη γεώτρηση στην Καρπασία το “Γιαβούζ”

Ξεκίνησε τη γεώτρηση στην κόλπο της Καρπασίας, που υπάγεται στην κυπριακή ΑΟΖ, το γεωτρύπανο «Γιαβούζ», σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Sabah», που εκτιμά ότι η σημερινή επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας στα Κατεχόμενα πραγματοποιείται για να σταλεί μήνυμα από την Άγκυρα προς όλο τον κόσμο.

«Η Τουρκία συνεχίζει με ταχύτητα τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατoλική Μεσόγειο. Το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ ξεκίνησε ήδη τις εργασίες του στα ανοιχτά της Καρπασίας. Το πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή 3 εβδομάδες. Αντίστοιχα το πλωτό γεωτρύπανο Πορθητής έχει προχωρήσει αρκετά στα τεμάχια δυτικά της Κύπρου. Ο Πορθητής θα συνεχίσει για λίγες εβδομάδες ακόμη στο υπάρχον σημείο, ενώ αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σε βάθος περίπου 5 χιλιάδων μέτρων. Τις επόμενες ημέρες κατέρχεται και το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο για να συνδράμει στις έρευνες του Barbaros», αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, προσθέτοντας ότι το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας βρίσκεται σε επιφυλακή με πλοία, αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη επί 24ώρου βάσεως.

Η εφημερίδα «Sabah» αναφέρει επίσης ότι υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, με την επίσκεψή του σήμερα στο γεωτρύπανο «Γιαβούζ» στα ανοιχτά της Καρπασίας αναμένεται να δώσει ένα μήνυμα σε όλον τον κόσμο ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας στις 18-20 Νοεμβρίου θα βρεθεί στη Νίκαια της Γαλλίας στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργανώνουν νέοι από τις χώρες της ανατ. Μεσογείου, όπου θα εξηγήσει κι εκεί την αποφασιστικότητα της Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ