Πολιτική

05 Αυγούστου 2019 14:42

Συνεργασία των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας για την Αμυντική Διπλωματία

Text to Speech

Συνεργασία των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας σε θέματα Διπλωματίας, Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων. Τι προβλέπεται.

Συνεργασία των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας για την Αμυντική Διπλωματία

Τη σύσταση αυτοτελούς Γραφείου Αμυντικής Διπλωματίας στο υπουργείο Εξωτερικών, στελεχωμένου από στρατιωτικό προσωπικό των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και από διπλωματικό προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών, υπαγομένου απευθείας στον υπουργό Εξωτερικών, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Νίκος Παναγιωτόπουλος και Νίκος Δένδιας, υπογράφοντας το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

«Με το μνημόνιο καθορίζεται η συνεργασία των δύο υπουργείων σε θέματα Αμυντικής Διπλωματίας, Εθνικής Άμυνας καθώς και σε θέματα Διεθνών Σχέσεων αμυντικού ενδιαφέροντος», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Όλο αυτό γίνεται ώστε να υπάρχει καλύτερος και εντατικότερος συντονισμός μεταξύ των ενεργειών ανάμεσα στα δύο υπουργεία ώστε να έχουμε πιο αποτελεσματική, σε όλες τις εκφάνσεις, άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας», επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δένδιας - Παναγιωτόπουλος - αφίσα εποχής ελληνοϊταλικού πολέμου

«Ο συγχρονισμός αυτός θα είναι συμβατός προς το ευρύτερο δόγμα της πατρίδος, μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιθυμεί πάντα να βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και μιας χώρας που επιθυμεί να έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους γείτονές της, να είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Δεν ξεχνούμε όμως, ότι η χώρα μας, που παραδοσιακά κρατάει κλάδο ελαίας, είναι μια χώρα η οποία διαθέτει και ξίφος. Βρισκόμαστε, λοιπόν, σήμερα εδώ στην έδρα του ξίφους, για να τιμήσουμε αυτό το υπουργείο και να κάνουμε ένα ακόμα βήμα πιο στενής συνεργασίας», παρατήρησε από την πλευρά του ο κ. Δένδιας.

Δένδιας - Παναγιωτόπουλος - αφίσα εποχής ελληνοϊταλικού πολέμου

Στη συνάντηση συμμετείχε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο υπουργός Εξωτερικών χάρισε στο υπουργείο Άμυνας μια αφίσα του ελληνικού στρατού όταν μπήκε στο Αργυρόκαστρο το 1940 κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο.

Δένδιας - Παναγιωτόπουλος - αφίσα εποχής ελληνοϊταλικού πολέμου