Κοινωνία

16 Ιουλίου 2019 19:08

“Μαϊμού” γιατρός πήρε από γιαγιά 20000 ευρώ και έφυγε από την Ελλάδα

Text to Speech

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε ηλικιωμένη. Πώς την έπεισε ο απατεώνας να του δώσει χρήματα...

“Μαϊμού” γιατρός πήρε από γιαγιά 20000 ευρώ και έφυγε από την Ελλάδα

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε 82χρονη στη Δράμα, από 43χρονο, ο οποίος της απέσπασε το ποσό των 20.000 ευρώ.

Ο δράστης, βουλγαρικής υπηκοότητας, επικοινώνησε με την ηλικιωμένη και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα σοβαρού τραυματισμού συγγενικού προσώπου σε ατύχημα, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει το παραπάνω χρηματικό ποσό.

Ο 43χρονος υποδυόταν τον γιατρό και ζητούσε από τους ανυποψίαστους πολίτες χρηματικά ποσά για την άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, ενώ άγνωστη δράστιδα προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο!

Από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δράμας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 43χρονου σε μία περίπτωση τηλεφωνικής απάτης και έξι απόπειρες σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν στις 12 Ιουλίου 2019, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Τα στοιχεία του 43χρονου έχουν ταυτοποιηθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας αλλά διαφεύγει τη σύλληψη καθώς βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδας. Σε βάρος του ίδιου και ακόμα δύο ακόμη αλλοδαπών συνεργών του, ρουμανικής υπηκοότητας, τα ακριβή στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων μελών της σπείρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ