Κοινωνία

12 Ιουλίου 2019 06:29 Τελευταία ενημέρωση : 12 Ιουλίου 2019 21:23

Μία σύλληψη για τα επεισόδια στο Α.Τ. Ακροπόλεως

Text to Speech

Σε σύλληψη μετατράπηκε η χθεσινή προσαγωγή. Δύο τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Μία σύλληψη για τα επεισόδια στο Α.Τ. Ακροπόλεως

Σε σύλληψη μετατράπηκε η χθεσινή προσαγωγή ενός ατόμου μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως. Είχε προηγηθεί πορεία αντιεξουσιαστών ενάντια στη βραχυχρόνια μίσθωση (AirBnB) και την τουριστική ανάπλαση στο Κουκάκι.

Όταν η πορεία έφτασε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα νεαροί διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια εναντίον διμοιρίας ΜΑΤ τραυματίζοντας ελαφρά δύο αστυνομικούς. Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Το άτομο που προσήχθη μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου του απαγγέλθηκαν πέντε κατηγορίες και συνελήφθη. Πιο συγκεκριμένα, του αποδίδονται οι κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη κατά αστυνομικού, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, αντίσταση και φθορές.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στο Α.Τ. Ακροπόλεως με μολότοφ, προκαλώντας ζημιές και σε αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει ομάδα χωρίς να κατονομάζεται με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

“Δύο τραυματίες αστυνομικοί στα επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών το βράδυ της Πέμπτης μπροστά από το Α.Τ Ακροπόλεως! Το αδίκημα αυτό της απρόκλητης αυτής επίθεση πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίζεται ως κακούργημα και όχι απλά ως ένα πλημμέλημα! Πρέπει να μπει ένα τέλος  στο μπάχαλο από τους δήθεν αναρχικούς! Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους δύο τραυματίες  αστυνομικούς  και τους ευχόμαστε περαστικά» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Ελληνική Λύση».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ