Πολιτική

09 Ιουλίου 2019 19:09

Μητσοτάκης σε Υπουργούς: Στόχοι, ασυμβίβαστα και “μπλόκο” σε προσλήψεις συγγενών

Text to Speech

Την Τετάρτη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο. Οι οδηγίες Μητσοτάκη στους Υπουργούς του. Τι αλλάζει στις γενικές γραμματείες των υπουργείων.

Μητσοτάκης σε Υπουργούς: Στόχοι, ασυμβίβαστα και “μπλόκο” σε προσλήψεις συγγενών

Τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να κυβερνήσει αναμένεται να περιγράψει στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάθε υπουργός θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Στον φάκελο θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης. 

Σύμφωνα με τις ίδες πηγές, στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων, θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το Δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών. Επίσης, σε όλο το κυβερνητικό σχήμα – υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς – θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Τέλος, οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που θα μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ