Πολιτική

01 Ιουλίου 2019 16:56

Τσίπρας: Η Ελλάδα συντάχθηκε με τις δυνάμεις που επιθυμούν μια προοδευτική Ευρώπη

Διάβασέ μου το...

Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Πρωθυπουργός, μετά την διακοπή της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής. Ποιος θα τον εκπροσωπήσει την Τρίτη.

Τσίπρας: Η Ελλάδα συντάχθηκε με τις δυνάμεις που επιθυμούν μια προοδευτική Ευρώπη

«Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όπου θα επιλεγεί η νέα ηγεσία των θεσμικών οργάνων, για την επόμενη πενταετία, καταγράφηκε μια συντριπτική πλειοψηφία εναντίον της υποψηφιότητας Μ. Βέμπερ. Πρόκειται για μια υποψηφιότητα που δεν ενώνει αλλά διαίρει την Ευρώπη κι η οποία τελικά απορρίφθηκε», αναφέρει σε δήλωση του, μέσω Twitter, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα μετά την διακοπή της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, η οποία θα συνεχιστεί την Τρίτη το πρωί. 

Σύμφωνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής «καταγράφηκε επίσης μια ισχυρή πλειοψηφία υπέρ της υποψηφιότητας του Φ. Τίμερμανς, την οποία στηρίζουμε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, μέχρι να εξαντληθούν οι δυνατότητες απόλυτης συναίνεσης μεταξύ των κρατών μελών».

«Η Ελλάδα για άλλη μια φορά συντάχθηκε με τις δυνάμεις που επιθυμούν μια ανοικτή, προοδευτική και κοινωνική Ευρώπη. Στην αυριανή συνάντηση των ηγετών, δεν θα παραβρεθώ λόγω των ανελαστικών υποχρεώσεων της προεκλογικής εκστρατείας. Θα με εκπροσωπήσει ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ