Κοινωνία

30 Ιουνίου 2019 08:32

Τροχαίο με περιπολικό στου Ζωγράφου

Text to Speech

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων καταγγέλλει κακή συντήρηση του οχήματος, ενώ το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διατάσσει ΕΔΕ για τις συνθήκες του τροχαίου.

Τροχαίο με περιπολικό στου Ζωγράφου

Τροχαίο ατύχημα με περιπολικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην οδό Διστόμου στου Ζωγράφου.

Το ατύχημα συνέβη όταν το περιπολικό προσέκρουσε στο κράσπεδο του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά οι δύο επιβαίνοντες αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Συνδικαλιστές της Αστυνομίας κατήγγειλαν ότι το ατύχημα οφείλεται σε πρόβλημα του οχήματος και όχι σε λάθος των αστυνομικών. Ωστόσο, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ότι το όχημα προερχόταν από πρόσφατο σέρβις, ενώ δεν είχε αναφερθεί καμία δυσλειτουργία.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι για τη διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου αναφέρει: «Σχετικά με τροχαίο ατύχημα υπηρεσιακού οχήματος και σχόλια - δημοσιεύματα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες που αναφέρονται σε βλάβη των φρένων του οχήματος, ανακοινώνεται ότι: δεν υπάρχει καμία υπηρεσιακή αναφορά σχετικά με δυσλειτουργία του οχήματος, την 11η Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο όχημα το προγραμματισμένο service, ενώ το όχημα χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και σήμερα κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας, χωρίς να αναφερθεί οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα. Ωστόσο για την ακριβή περιγραφή της κατάστασης του οχήματος, παραγγέλθηκε σχετική πραγματογνωμοσύνη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ