Οικονομία

19 Ιουνίου 2019 08:20

ΓΓ υπουργείου Μεταφορών στον ΑΝΤ1 για αυξήσεις στην Αττική Οδό: δεν έχουν τηρηθεί οι όροι της συμφωνίας (βίντεο)

Text to Speech

Ο Θ.Βούρδας για τα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο για την ακύρωση της αύξησης των διοδίων της Αττικής Οδού.

ΓΓ υπουργείου Μεταφορών στον ΑΝΤ1 για αυξήσεις στην Αττική Οδό: δεν έχουν τηρηθεί οι όροι της συμφωνίας (βίντεο)

 

Για «μονομερή ενέργεια από την πλευρά της Αττικής Οδού» έκανε λόγο ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών, Θ.Βούρδας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»,  για τις αυξήσεις που ανακοινώθηκε ότι θα ισχύσουν άμεσα στα διόδια σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο «δεν έχει ξαναγίνει ποτέ».

«Έχουμε ήδη ξεκαθαρίσει ότι το υπουργείο δε συναινεί κι έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες», είπε τονίζοντας ότι, από πλευράς της εταιρείας «δεν έχουν τηρηθεί οι όροι της συμφωνίας, δεν υπάρχει τεκμηρίωση σχετικά με αυτήν» την αύξηση.

Όπως εξήγησε ο ΓΓ, «όντως στη σύμβαση προβλεπόταν αυξήσεις πριν από 13 χρόνια, οι οποίες ωστόσο δεν έγιναν».

Σημείωσε δε ότι υπήρξε πρόθεση αύξησης το Δεκέμβριο του 2018, για ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2019, «ενδιαμέσως υπήρξε αναστολή, με τη διαφορά ότι τότε δεν προχώρησε σε δημοσιοποίηση, αλλά μόνο επιστολή στο υπουργείο».

«Τώρα είναι απορίας άξιον το πώς προχώρησε σε δημοσιοποίηση την ίδια στιγμή που κοινοποίησε την απόφαση», τόνισε και υπογράμμισε πως «θα  εξαντλήσουμε πρώτα όλες τις ενέργειες, θα ζητήσουμε τεκμηρίωση».

Τέλος, όπως σημείωσε ο ΓΓ του υπουργείου, «έχει γίνει ήδη απόσβεση του έργου όλα αυτά τα χρόνια. Μέχρι το τέλος του 2019 έχει ολοκληρωθεί η απόσβεση του έργου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ