Κόσμος

19 Ιουνίου 2019 22:37

Ερντογάν: “Έλληνας” και “Γκιουλενιστής” ο Ιμάμογλου

Text to Speech

Βλέποντας το προβάδισμα που διατηρεί έναντι του Γιλντιρίμ στις δημοσκοπήσεις για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, εξαπολύει μπαράζ επιθέσεων εναντίον του.

Ερντογάν: “Έλληνας” και “Γκιουλενιστής” ο Ιμάμογλου

“Ανοίγει η ψαλίδα” μεταξύ του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τον Δήμο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, και του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Konda, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές. Σύμφωνα με αυτήν, το ποσοστό που προβλέπεται για τον Ιμάμογλου είναι 54% και για τον Γιλντιρίμ 45%.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνει ό,τι μπορεί για να αναστρέψει το κλίμα, εξαπολύοντας αλλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον του Ιμάμογλου.

«Ποιοί χάρηκαν πιο πολύ από τις εκλογές της 31ης Μαρτίου; Ήταν οι Έλληνες. Θυμάστε τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων για τον “Έλληνα που κατέκτησε την Πόλη”; Θα το αλλάξουμε αυτό την Κυριακή», τόνισε μεταξύ άλλων σε ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος.

AP - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΕΚΡΕΜ ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ ΜΕ ΣΥΖΥΓΟ

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι μπορεί να του απαγορευτεί να αναλάβει καθήκοντα αν κριθεί ένοχος για προσβολή του κυβερνήτη της επαρχίας Ορντού, Σερντάρ Γιαβούζ. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιμάμογλου ενεπλάκη σε μια διαμάχη στο αεροδρόμιο της Ορντού, αφού του απαγορεύτηκε να χρησιμοποιήσει την αίθουσα των VIP. Υποστηρικτές του AKP λένε ότι στην έντονη λογομαχία του με αξιωματούχους του αεροδρομίου αποκάλεσε τον Γιαβούζ «σκύλο». Ο ίδιος το διαψεύδει, λέγοντας ότι χρησιμοποίησε μια άλλη λέξη, που ακούγεται παρόμοια. Η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται πως ο Ερντογάν κατηγόρησε τον υποψήφιο Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ότι ευθυγραμμίζεται με τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. «Ποια είναι η θέση του; Είναι με τους Γκιουλενιστές» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας από την οροφή ενός λεωφορείου σε ένα συγκεντρωμένο πλήθος στην συνοικία Σουλτανγκαζί της Κωνσταντινούπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ