Πολιτισμός

18 Ιουνίου 2019 10:41

Κρίσιμες ώρες για τον Αντρέα Καμιλλέρι

Διάβασέ μου το...

Ο δημιουργός του «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο», δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Κρίσιμες ώρες για τον Αντρέα Καμιλλέρι

Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τον Ιταλό συγγραφέα Αντρέα Καμιλλέρι, ο οποίος νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο «Σάντο Σπίριτο», της Ρώμης. 

O 93χρονος συγγραφέας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από καρδιοαναπνευστικό επεισόδιο και μεταδίδεται πως η κατάστασή του είναι κρίσιμη ενώ στη διάγνωσή τους οι γιατροί παραμένουν συγκρατημένοι.  

Στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, έπειτα από 7 ώρες νοσηλείας αναφέρεται πως ο συγγραφέας «διακομίσθηκε έπειτα από καρδιακή ανακοπή. Στις πρώτες βοήθειες του έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, που επέτρεψε την επαναφορά της καρδιακής λειτουργίας. Βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και σε μηχανική υποστήριξη, ενώ του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή».

Ο Καμιλλέρι αισθάνθηκε αδιαθεσία στο σπίτι του και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο συγγραφέας προετοιμαζόταν για να βρεθεί σε εκδήλωση στις Θέρμες του Καρακάλλα, όπου θα παρουσιαζόταν το έργο του για την «Αυτοϋπεράσπιση του Κάιν».

Αντρέα Καμιλλέρι

«Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου καθιστός σε μία πλατεία και να διηγούμαι ιστορίες, και στο τέλος να γυρίζω ανάμεσα στο κοινό με την ''κόπολα'' (σιτσιλιάνικη τραγιάσκα) στο χέρι», είχε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν.  

Αμέσως με την ανακοίνωση της είδησης για τη νοσηλεία του Καμιλλέρι, το διαδίκτυο πλημμύρισε από μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα που δίνει ο δημιουργός του διάσημου «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο» για να κρατηθεί στη ζωή.