Κοινωνία

13 Ιουνίου 2019 09:59

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες του ΑΧΕΠΑ

Text to Speech

Η περιγραφή της ένοπλης ληστείας στο νοσοκομείο από τον διοικητή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες του ΑΧΕΠΑ

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για την επεισοδιακή ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού αυτόματου μηχανήματος συναλλαγών (ΑΤΜ), στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Εκτός από τους κατηγορούμενους ως φυσικούς δράστες, στην ίδια εισαγγελέα θα μεταχθεί και μία 39χρονη, η οποία συνελήφθη και φέρεται ως συνεργός τους.

Οι δύο άνδρες, 35 και 41 ετών, έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, ενώ οι ίδιοι φέρονται να αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί.

Με αφορμή την μεταγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, συλλογικότητα αναρχικών προγραμματίζει συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της πόλης, σύμφωνα με ανάρτηση σε γνωστή διαδικτυακή σελίδα τού αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου.

Διοικητής ΑΧΕΠΑ στον ΑΝΤ1: Μέσα σε 2 λεπτά το νοσοκομείο γέμισε με Αστυνομία

«Εξαιρετικά ιδιαίτερο» χαρακτήρισε το περιστατικό της ληστείας στο ΑΧΕΠΑ ο διοικητής του, Αναστάσιος Σπανός, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «ένοπλη ληστεία την ώρα που το νοσοκομείο έχει πολύ κόσμο».

Υπογράμμισε δε ότι, η διαφυγή των δύο ενόπλων «έγινε μέσα από το διάδρομο, κάτι που ήταν πολύ πιθανό να υπάρξει εκπυρσοκρότηση».

«Ευτυχώς», όμως, όπως είπε «η αστυνομία παρέμβη γρήγορα και τους συνέλαβε αμέσως».

Ο ίδιος εξήγησε ότι η ληστεία έγινε πολύ κοντά στην πύλη του νοσοκομείου, σημείο στο οποίο έχει πάρα πολύ κόσμο, που ενημέρωσε και την Αστυνομία.

«Μέσα σε 1-2 λεπτά γέμισε το νοσοκομείο με Αστυνομία», σημείωσε ο ίδιος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ