Υγεία - Περιβάλλον

10 Ιουνίου 2019 15:31

Βρετανική οδηγία για τους τουρίστες στην Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρεται στην ταξιδιωτική οδηγία που δημοσιοποίησε το βρετανικό ΥΠΕΞ για τους τουρίστες που θα επισκεφτούν τη χώρα μας.

Βρετανική οδηγία για τους τουρίστες στην Ελλάδα

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας εξέδωσε ταξιδιωτικές οδηγίες για μια σειρά χωρών, μέσα στις οποίες είναι η Ελλάδα και για τη χώρα μας η αιτία είναι τα… κουνούπια.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, το υπουργείο Εξωτερικών – μέσω της ιστοσελίδας του –  εξέδωσε ουσιαστικά προειδοποιήσεις, με τη μορφή ταξιδιωτικών οδηγιών, για τους πολίτες του βασιλείου που θα πάνε στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στη Γαλλία και στην Ταϊλάνδη.

Στην ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας αναφέροντας τα εξής, «Προσοχή στα κουνούπια. Το 2018 υπήρξαν πολλά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα. Πρέπει να πάρετε μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, κάνοντας χρήση αντικουνουπικών, να έχετε κλειστές πόρτες και παράθυρα ή να χρησιμοποιείτε σίτες».

Για την Ισπανία, η ταξιδιωτική οδηγία, που αφορά τη Μαγιόρκα, αναφέρει ότι οι βρετανοί τουρίστες πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν περνούν κάτω από μπαλκόνια γιατί πέφτουν (πρόσφατα είχαν γίνει και καταστροφικές πλημμύρες) και για τη Βαρκελώνη ότι γίνονται διαδηλώσεις και υπάρχει πολιτική αναταραχή.

Για την Γαλλία τους προειδοποιούν να είναι προσεκτικοί όσον αφορά στα «Κίτρινα Γιλέκα» και τις διαδηλώσεις που κάνουν και για την Ταϊλάνδη εφιστούν την προσοχή όλων των βρετανών τουριστών για το ενδεχόμενο να πέσουν θύματα σεξουαλικής επίθεσης.