Καιρός

27 Μαΐου 2019 06:04

Καιρός: Επιστρέφουν οι βροχές και η αφρικανική σκόνη

Text to Speech

Σε ποιες περιοχές αναμένεται να βρέξει. Μέχρι 7 μποφόρ οι άνεμοι, ενώ μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση.

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια στα ανατολικότερα τμήματα της χώρας αναμένονται την Δευτέρα. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά κυρίως ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. 

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και βαθμιαία θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές αναμένονται στη Μακεδονία και την Θράκη, με τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 και κατά τόπους 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν
αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Στερεάς, ενώ το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία από τα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές αναμένονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά, ενώ βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και μεταβλητούς ανέμους, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.  

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 28/05/2019 

Στα δυτικά και στη Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους. Στην Ήπειρο, κατά τόπους στη δυτική Στερεά και πιθανώς στο βόρειο Ιόνιο και τη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα 
είναι αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ