Καιρός

26 Μαΐου 2019 06:12

Καιρός: με σκόνη, ήλιο και ζέστη οι εκλογές σε όλη την χώρα

Text to Speech

Που και πότε αναμένεται να αρχίσουν να εκδηλώνονται νεφώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Με καλοκαιρία και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας θα διεξαχθούν οι εκλογές σε ολόκληρη την χώρα. Αραιές νεφώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν από τα δυτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά, από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις, ασθενείς. Από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο θα πνέουν με ένταση 5-6 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Προς το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί άνεμοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Βαθμιαία από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι, από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στη Θράκη αναμένεται αίθριος καιρός. Βαθμιαία, από το μεσημέρι και από τα δυτικά, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, τοπικά, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη τιμή της).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 31 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα φυσούν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Στα βόρεια θα φυσούν άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων, ασθενείς σε ένταση. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα, στα δυτικά, τα κεντρικά και βαθμιαία στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα είναι πιο πυκνές.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης με αυξημένες συγκεντρώσεις στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί, με ένταση 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ