Υγεία - Περιβάλλον

22 Μαΐου 2019 14:57

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο Νοσοκομείο της Νίκαιας

Text to Speech

“Γυαλιά-καρφιά” τα έκαναν φίλοι ενός ασθενή, που μεταφέρθηκε μαχαιρωμένος στη διάρκεια της εφημερίας.

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο Νοσοκομείο της Νίκαιας

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα περίπου δέκα ατόμων έπεσε το βράδυ της Τρίτης ένας γιατρός στο Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στα μεσάνυχτα, όταν δύο άτομα έφεραν έναν φίλο τους, ο οποίος ήταν μαχαιρωμένος στο στήθος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας είναι οπαδός του Ολυμπιακού, που μαχαιρώθηκε από οπαδούς του Παναθηναϊκού σε συμπλοκή στα Πετράλωνα. Επειδή ο ένας εκ των δύο θεώρησε ότι ο γιατρός είπε κάτι προσβλητικό για τον ασθενή, βγήκε έξω και ειδοποίησε φίλους του, που περίμεναν έξω από το νοσοκομείο.

Λίγη ώρα αργότερα, εισέβαλαν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου δύο ομάδες, από διαφορετικά σημεία, αναζητώντας τον ειδικευόμενο γιατρό. Του επιτέθηκαν με μανία και τον χτύπησαν, ενώ τα έκαναν “γυαλιά-καρφιά”.

Στη φύλαξη του Νοσοκομείου ήταν τρία άτομα, που στάθηκε αδύνατον να σταματήσουν τους δράστες.

Την Πέμπτη οι γιατροί του Νοσοκομείου έχουν γενική συνέλευση, όπου θα τεθεί θέμα επίσχεσης εργασίας, λόγω των επισφαλών συνθηκών εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Καταδικάζει την επίθεση η ΠΟΕΔΗΝ


«Κινδυνεύει η ζωή μας και για το μόνο που νοιάζονται είναι το πολιτικό κόστος», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), που καταδικάζει την επίθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Χθες τα μεσάνυχτα 2μμ στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας προσήλθε ασθενής τραυματισμένος από μαχαίρι. Επειδή οι γιατροί εξυπηρετούσαν άλλα περιστατικά εκνευρισμένος ειδοποίησε άλλα άτομα για να κάνουν φασαρία. Προσήλθαν περί τα 10 άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου και το έκαναν γυαλιά καρφιά. Έκαναν κυριολεκτικά μαύρο στο ξύλο ειδικευόμενο χειρουργό γιατρό. Τον χτυπούσαν με το κράνος, με μπουνιές, κλωτσιές κλπ. Σώθηκε επειδή έγκαιρα προσήλθε η αστυνομία. Του έσπασαν δόντια, τη μύτη και φέρει πολλαπλά τραύματα.

Κλήθηκε και προσήλθε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας κος Γεωργόπουλος. ΟΜΕΡΤΑ. Καμία ανακοίνωση από την Διοίκηση και τον εκλεκτό του Αν. Υπουργού Υγείας. Το ίδιο είχε κάνει και στο Νοσοκομείο Ερυθρός όταν μαχαίρωσαν νοσηλεύτρια.

Που είναι ο Διοικητής και ο Πολάκης;

Κινδυνεύει η ζωή μας και για το μόνο που νοιάζονται είναι το πολιτικό κόστος!!!

Ο μαχαιρωμένος ασθενής νοσηλεύεται στην θωρακοχειρουργική κλινική και ο γιατρός για ευνόητους λόγους μετά από την περιποίηση των τραυμάτων του έφυγε από το Νοσοκομείο.

Που είναι ο κος Γεωργόπουλος;»

Απάντηση στην ΠΟΕΔΗΝ από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας 

Για ανακοίνωση που βρίθει από πλείστες όσες ανακρίβειες έως πολλαπλά τραγικά ψεύδη κατηγορεί την ΠΟΕΔΗΝ ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «ταυτόχρονα συλλαμβάνονται και με την «γίδα στον ώμο» γιατί ενώ μόνοι τους αναφέρουν “Κλήθηκε και προσήλθε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας κος Γεωργόπουλος”, λίγο πιο κάτω αναρωτιούνται αλλά και διαπιστώνουν “Που είναι ο Διοικητής και ο Πολάκης; Κινδυνεύει η ζωή μας και για το μόνο που νοιάζονται είναι το πολιτικό κόστος!!!”». 

Παράλληλα, ο κ. Γεωργόπουλος επισημαίνει πως «είναι αληθές ότι δεν «διατάχθηκε γενική επιστράτευση» (για την αποφυγή του πολιτικού κόστους όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ), όπως επίσης είναι αληθές ότι ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος (με την σύμφωνη γνώμη των εφημερευόντων γιατρών) δεν συνηγόρησε στο κλείσιμο της εφημερίας (όπως επέμενε η ΕΙΝΑΠ), θεωρώντας μια τέτοια απόφαση ως «αντικοινωνική συμπεριφορά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ