Κόσμος

16 Μαΐου 2019 15:49

Αναστασιάδης: οι προκλήσεις των Τούρκων μπλοκάρουν τον διάλογο για το Κυπριακό

Text to Speech

Δεν υπάρχει το κατάλληλο το κλίμα για την επανέναρξη των συνομιλιών, τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Αναστασιάδης: οι προκλήσεις των Τούρκων μπλοκάρουν τον διάλογο για το Κυπριακό

Η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην ΑΟΖ δεν επιτρέπει την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό ούτε βοηθάει στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος, όπως είπε στην Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, ο Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου, ο Νίκος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επαφή με την κ. Λουτ το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Κύπριος πρόεδρος μετέφερε στην κ. Λουτ την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συμμετάσχει σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η κ. Λουτ είπε στον κ. Αναστασιάδη πως παραμένει αποφασισμένη, στη βάση της εντολής του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, να εργαστεί για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επανέναρξη του διαλόγου.

Ο κ. Προδρόμου, ερωτηθείς εάν η κ. Λουτ ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη εάν θα επιστρέψει στο νησί, απάντησε αρνητικά. Σημείωσε δε πως η κ. Λουτ έχει επαναβεβαιώσει για την αποφασιστικότητά της να κινηθεί με βάση τις οδηγίες του Γενικού Γραμματέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ