Κόσμος

16 Μαΐου 2019 12:07

Ακσόι: Η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών

Text to Speech

Σκληρή επίθεση από την Άγκυρα, μετά την αθώωση των 9 φερόμενων ως μελών του DHKP-C.

Ακσόι: Η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδικάζει την αθώωση των 9 Τούρκων που η ελληνική αστυνομία είχε συλλάβει ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C και με την κατηγορία σχεδίασης επίθεσης εναντίον του Ερντογάν στην Αθήνα.

«Με ανησυχία παρατηρούμε πως η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις DHKP-C, PKK και FETΟ. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπάθεια, ανοχή και βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις για την διεθνή καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπ. Εξωτερικών, Χαμί Άκσοϊ.

Όπως υποστηρίζει «η απόφαση αθώωσης των 9 μελών του DHKP-C που συνελήφθησαν το 2017 από την ελληνική αστυνομία με σοβαρά ευρήματα για επίθεση εναντίον του Ερντογάν και για τα οποία έχουν ζητήσει την έκδοση τους στην Τουρκία καθώς υπάρχουν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, δείχνει για ποιο λόγο στην Ελλάδα έχουν φωλιάσει τρομοκρατικά στοιχεία».

Μάλιστα, ο Χ. Ακσόι υποστηρίζει ότι «η DHKP-C βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε. και για τον λόγο αυτό η απόφαση του δικαστηρίου έχει ξεκάθαρα διακόψει και την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ