Πολιτική

11 Μαΐου 2019 12:49

Μπαλαούρας: Κακώς δεν δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα

Text to Speech

Πως αιτιολόγησε το σκεπτικό του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπαλαούρας: Κακώς δεν δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα

Την άποψη ότι κακώς δεν δόθηκε ξανά άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας. 

Ο κ. Μπαλαούρας, μιλώντας στο Open, αιτιολόγησε το σκεπτικό του λέγοντας ότι ο Κουφοντίνας «είναι συνεπής στις άδειες που έχει πάρει».

Στην παρατήρηση των υπολοίπων ατόμων που συμμετείχαν στη συζήτηση και είπαν ότι ο Κουφοντίνας δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «δεν μπορείς να βάλεις κανένα να κάνει δήλωση μετάνοιας».

Επικαλέστηκε, μάλιστα το παράδειγμα των Ερυθρών Ταξιαρχιών στην Ιταλία που έτυχαν όπως είπε «μιας γενναιόδωρης μεταχείρισης» και τους «δόθηκε από πολύ νωρίς το δικαιώμα να εργάζονται και μόνο να μην κοιμούνται σπίτι τους».

«Ο νόμος υπάρχει και είναι παλιος. Ένας εγκλεισμένος εφόσον έχει καλή διαγωγή στις φυλακές μπορεί να έχει κάποια δικαιώματα» επέμεινε ο κ. Μπαλαούρας υποστηρίζοντας ότι «είναι άλλο θέμα» το ότι ο «Λουκάς» της «17Ν» δεν έχει ζητήσει συγγνώμη.

Οι δικαστές χθες, απέρριψαν ομόφωνα, με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, το αίτημα του Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας θεωρώντας πως παραμένει αμετανόητος μετά από τόσα χρόνια φυλακή για τις στυγερές δολοφονίες της 17Ν και ακόμα και σήμερα επικίνδυνος να κάνει πάλι τα ίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ