Οικονομία

24 Απριλίου 2019 14:29

Ταχύτερα η επιστροφή φόρου στις επιχειρήσεις

Text to Speech

Απόφαση του υπουργείου Οικονομικών βάζει τέλος στις αιτήσεις για επιστροφή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

Ταχύτερα η επιστροφή φόρου στις επιχειρήσεις

 

Του Νίκου Ρογκάκου

Αυτόματα θα επιστρέφονται τα χρήματα στους δικαιούχους νομικών προσώπων που έχουν να λάβουν επιστροφή και καταργείται η υποχρέωση υποβολή αίτησης. 

Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που βάζει τέλος στις αιτήσεις για επιστροφή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων. Η απόφαση ορίζει ότι «σε περίπτωση που με την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο προς επιστροφή, παρέλκει η υποβολή έγγραφου αιτήματος του φορολογουμένου, όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 42 του ν.4174/2013, καθόσον η δήλωση φορολογίας εισοδήματος επέχει θέση έγγραφου αιτήματος.» 

Αυτό σημαίνει ότι καταργείται η υποχρέωση υποβολής ιδιαίτερης αίτησης για την επιστροφή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, που προκύπτει βάσει δήλωσης, για τις δηλώσεις που υποβάλλονται από την έκδοση της απόφασης και εφεξής.

Στις περιπτώσεις που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο φόρου, η δήλωση φόρου εισοδήματος συνιστά αυτόματα και αίτηση επιστροφής, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται κατ’ αυτό τον τρόπο η επιστροφή του φόρου στους δικαιούχους.?

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ