Τεχνολογία - Επιστήμη

23 Μαΐου 2023 12:14 Τελευταία ενημέρωση : 23 Μαΐου 2023 17:34

Πύραυλος “Tayfun”: Η Τουρκία προχώρησε σε δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση

Διάβασέ μου το...

Ο πύραυλος TAYFUN, ο οποίος είναι δομικά αρκετά παρόμοιος με τον βαλλιστικό πύραυλο BORA, είναι το μεγαλύτερο σε εμβέλεια πυραυλικό σύστημα της Τουρκίας μέχρι στιγμής.

Πύραυλος “Tayfun”: Η Τουρκία προχώρησε σε δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση
-

Η δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση του τουρκικού πυραύλου "Tayfun" που αναπτύχθηκε από την ROKETSAN πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Ριζούντας στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο πύραυλος "Tayfun" εκτοξεύτηκε από τη στεριά στη θάλασσα στις 06.44 το πρωί, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου. Η πρώτη δοκιμαστική βολή είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο από το ίδιο αεροδρόμιο Rize- Artvin στα ανοικτά της Σινώπης.

 Η εμβέλεια της νέας εκτόξευσης του πυραύλου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Την προηγούμενη φορά είχε φτάσει τα 561 χλμ., αλλά ο Τούρκος πρόεδρος είχε ζητήσει να φτάσει τα 1000 χλμ.  Ο πύραυλος TAYFUN, ο οποίος είναι δομικά αρκετά παρόμοιος με τον βαλλιστικό πύραυλο BORA, είναι το μεγαλύτερο σε εμβέλεια πυραυλικό σύστημα της Τουρκίας μέχρι στιγμής.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι με βεληνεκές έως 300 χιλιόμετρα ορίζονται ως "τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι (TBM)", ενώ οι βαλλιστικοί πύραυλοι με βεληνεκές 300-1000 χιλιόμετρα ορίζονται ως "βαλλιστικοί πύραυλοι μικρού βεληνεκούς (SRBM)".

τουρκικός πύραυλος - Tayfun - αεροδρόμιο Ριζούντας - Μαύρη Θάλασσα

Ειδήσεις σήμερα:

“Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Θεσσαλονίκη”: Άσκηση εκκένωσης στο Δημαρχείο (εικόνες)

Καισαριανή: Κυκλοφοριακό χάος από έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ

Έγκλημα στη Χαλκιδική: Στη ΜΕΘ το 8χρονο αγοράκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ