Κόσμος

06 Δεκεμβρίου 2019 10:12

Νεκροί στο Μαϊάμι μετά από αστυνομική καταδίωξη (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ομηρία, πυρά και "κινηματογραφικό" κυνηγητό κατέγραψαν τα Μέσα

Νεκροί στο Μαϊάμι μετά από αστυνομική καταδίωξη (βίντεο)

Εικόνες κινηματογραφικής καταδίωξης κατέγραψαν χθες το βράδυ τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, αναμεταδίδοντας το κυνηγητό μεταξύ της αστυνομίας και ενός καφετί φορτηγού, σε συνοικία στο Μαϊάμι, που κατέληξε σε ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 16:15, 23:15 ώρα Ελλάδας .Σύμφωνα με τις αρχές, το όχημα είχαν καταλάβει δύο ληστές, εν μέσω κυκλοφοριακής αιχμής, μετά τη ληστεία κοσμηματοπωλείου στο Κόραλ Γκέιμπλς του νότιου Μαϊάμι. «Καθώς οι ύποπτοι έφευγαν από τον χώρο, έκλεψαν ένα φορτηγό της UPS και απήγαγαν τον οδηγό του», δήλωσε ο Τζορτζ Πίρο, πράκτορας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ακολούθησε καταδίωξη για δεκάδες χιλιόμετρα, με πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας να ρίχνονται στο κυνήγι του καστανόχρωμου φορτηγού που ελισσόταν ανάμεσα σε πλήθος άλλων αυτοκινήτων, ενώ στις περί τις 17:30, ανταλλάχθηκαν πυρά ανάμεσα στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και τους υπόπτους κοντά στο Μίραμαρ, περίπου 40 χιλιόμετρα από το κοσμηματοπωλείο.

Το κυνηγητό αυτό, του εν λόγω φορτηγού με την αστυνοία, κατέληξε σε ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους οι δύο ύποπτοι.Οι «δύο ένοπλοι ύποπτοι» σκοτώθηκαν, όπως και δύο «αθώοι» πολίτες, ανέφερε ο Πίρο, εξηγώντας πως επρόκειτο για τον οδηγό που απήχθη και έναν διερχόμενο.

Η αστυνομία του Μίραμαρ διαβεβαίωσε νωρίτερα μέσω Twitter ότι κανένα στέλεχος των δυνάμεων επιβολής του νόμου δεν έχασε τη ζωή του.

Μεγάλο μέρος της θεαματικής καταδίωξης αναμεταδόθηκε απευθείας από τηλεοπτικούς σταθμούς, χάρη σε πλάνα που τράβαγαν εικονολήπτες από ελικόπτερα. Τα πλάνα εικονίζουν μεταξύ άλλων το καφετί φορτηγό να κινείται έχοντας αναπτύξει ταχύτητα στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, με τις πίσω πόρτες του ανοιχτές, με περιπολικά της αστυνομίας να το καταδιώκουν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ